Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мобільний гід

У Вінниці представили туристичний додаток-навігатор, який дозволить краще орієнтуватися у найцікавіших локаціях
31 травня, 10:45
ФОТО АВТОРА

«Вільна мапа. Вінниця» — саме так називається новий мобільний гід, який упродовж семи місяців створювали співробітники Центру історії міста та ІТ-розробники з Appgress. Складається застосунок із трьох основних розділів: «Маршрути», «Пам’ятки» і «Мапа». Для користувачів запропонована оглядова екскурсія історичним центром міста і дві тематичні прогулянки, присвячені вінницькій Єрусалимці та історії міста доби Української революції 1917—1921 років. Та головна особливість у тому, що з допомогою мобільного гіда можна самостійно вирушити на екскурсію, склавши власний маршрут. Навігатор «підкаже», де зупинитися, що подивитися, де перекусити і яким транспортом краще скористатися.

«Розробка цього мобільного додатка розпочалася ще торік. Він буде цікавий і гостям міста, і вінничанам, адже містить понад 130 туристично привабливих об’єктів у місті. П’ять із них, у центрі Вінниці, можуть самі «розповісти» про себе за допомогою сканування QR-коду, — каже координатор проекту «Вільна мапа», співробітниця Центру історії Вінниці Олеся Коваль. — Усі пам’ятки додатка сортуються за мітками, наприклад «Пам’ятник», «Будівля» чи «Селфі-зона». Тобто кожен турист може скласти свій маршрут і подивитися те, що йому цікаво. Усі об’єкти, які доступні просторово або спеціально обладнані для маломобільних верст населення, відзначені маркером «Доступність». На мапу також нанесені парки і сквери, культові споруди, музеї і галереї. Для зручності у «Вільну мапу» помістили лінки на додатки з розкладом руху громадського транспорту та списком перейменованих вулиць, аби усім користувачам додатка було зручніше пересуватись містом».

Олеся додає, що загалом було розроблено 5 офіційних та 20 пробних версій додатка. Остаточний варіант упродовж квітня тестували 80 вінничан, які зголосилися на участь у проекті. Усі їхні побажання були максимально враховані, помилки виправлені, стабільну роботу додатка повністю налагоджено. В результаті у вільний доступ вийшов якісний зручний туристичний продукт, який постійно оновлюватиметься і поповнюватиметься новими цікавими об’єктами.

Туристичний додаток був створений у межах проекту «Два дні у Вінниці» за підтримки Вінницької міськради. Завантажити його можна через Play маркет, а користуватися навіть без підключення до інтернету. Поки що застосунок сумісний лише з Android, інші платформи — в процесі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати