Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нова роль голлівудського актора

У Львові перебуває всесвітньо відомий Шон Пенн
28 березня, 19:35

Засновник благодійної організації CORE, відомий актор і режисер Шон Пенн сьогодні прибув до Львова, щоби зустрітися з керівником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким.

Під час зустрічі ішлося про те, що Львівщина – це регіон, куди найбільше прибувають внутрішньо переміщені особи і звідки найбільше людей перетинають кордон з Польщею. Від 24 лютого, від початку війни, Львівська область прихистила понад 250 тисяч вимушених переселенців. Лише за останню добу, зі слів Максима Козицького, – 585 осіб.

Саме тому Шон Пенн розпитував голову ЛОВА, яка допомога найбільше потрібна внутрішньо переміщеним особам.

«Львівщина постійно отримує гуманітарну допомогу від європейських країн, які ми надалі відправляємо по областях України, – сказав, зокрема, Максим Козицький. – Ми піклуємось про працевлаштування та поселення наших співвітчизників, активно співпрацюємо з місцевим бізнесом і не тільки. Наприклад, нас підтримує організація World Central Kitchen, яка допомагає забезпечувати переселенців їжею – вже роздано понад 1,3 мільйона порцій. Водночас плануємо будувати тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб, адже розуміємо, що жити у школах, дитсадках і гуртожитках – це не вихід. Зрештою, ці заклади мають працювати за призначенням».

Говорив керівник ЛОВА і про те, що Львівщині бракує активної та системної роботи багатьох європейських гуманітарних організацій – Червоного Хреста, ООН тощо.

За словами Шона Пенна, його благодійна організація хоче налагодити партнерські відносини саме тут, в Україні. «Ми знаємо, наскільки важливо підтримувати українців у боротьбі за свободу. Тому будемо допомагати усім, чим можемо. Зараз хочемо отримати список найнеобхідніших речей для переселенців, щоб зібрати їх та у найкоротші терміни забезпечити людей допомогою», – зазначив актор і благодійник і додав: «Ваш досвід – це приклад для всього світу».

«Україна поступово рухається до перемоги, адже добро завжди перемагає. Однак ціна, яку ми щоденно платимо, –  надзвичайно велика. Дякуємо усім країнам за підтримку – як у гуманітарному, так і у військовому плані. Водночас дякуємо тим людям, тим видатним діячам культури, кіно, музики, які відкрито допомагають Україні та засуджують агресію росії проти нас. Це наша спільна боротьба», – наголосив Максим Козицький.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати