Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Останній день «тернової» Фотовиставки

26 жовтня, 14:41

Сьогодні – завершальний день перебування XVI Міжнародної фотовиставки газети «День» у Київській міській галереї мистецтв «Лавра». Для відвідувачів це остання можливість побачити саме таку експозицію, відчитати саме цю історію, адже у інших містах і місцях фотовиставка буде уже у іншій «верстці». Окрім того, це остання можливість проголосувати за свій улюблений знімок, адже на закритті фотовиставки «День» вручить ще один приз – приз глядацьких симпатій, і саме відвідувачі виставки стануть почесним журі, що визначить переможця. Сьогодні ми вибираємо нову країну, і щоб ще раз все уважно зважити і не помилитися, «День» запрошує усіх прийти на Фотовиставку і подивитися в обличчя тих українців, які боролися за зміни. А проголосувати за найкращих тут можна навіть без черги.

З самого ранку в неділю на Фотовиставку прийшов багатолітній читач «Дня» Володимир ЛАНТУХ і приніс… паросток яблуні, яка взяла свій початок з Майдану, як запевняє чоловік. 

16 січня до мене на Грушевського підійшли іноземні кореспонденти з перекладачем і запитували, яка моя думка, щодо Майдану і подій, які відбуваються, - розповідає свою історію пан Володимир. – На що я відповів, що Майдан цій країні уже не належить, Майдан – це одиниця виміру цивілізаційного стрибка. Тоді взяв яблуко, розламав, вийняв звідти зернятка. Маленьке зернятко, але скільки у ньому енергії. За сьогоднішніх технологій з нього можна виростити тисячу садів за десять років. Потрапляючи під асфальт, їхні паростки його розламають, зривають. От  і цей Майдан все зірвав – розлетілися всі інституції, п’яна Росія і целюлітна Європа. От я приніс цю насінинку з Майдану, посадив, проросла вона. А от тепер «Дню» приніс цю яблуньку, нехай росте. 

За словами пана Володимира, «День» він читає уже давно, постійно ходить на виставки, а минулого року зробив підписки на газету для школи свого сина. «Забігаю інколи до них, показую, що читати і сам читаю… Бо ж одна справа дивитися, а інша – бачити. Бачити може тільки розум. А нас же не допускають до нашої історії. Ми ще не знаємо свого зерна, своєї сили і тої енергії, яка в нас закладена», - вважає Володимир Лантух.     

XVІ Міжнародна Фотовиставка «Дня» — ВІДКРИТА!

XVI Фотовиставка «День-2014»: перший день

Фотовиставка «День»-2014»: три дні вражень (фото, відео)

Народний «фотоуніверситет» діє!

Микола ТИМЧЕНКО: «Ми творимо солідарне середовище»

А от Сергій, Дарія і Катруся ДЕМІДАС прийшли на Фотовиставку усією сім’єю: 

- На фотовиставку «Дня» ми уже не вперше приходимо. Цьогоріч тим більш цікаво було побачити знімки, адже рік був історичний. І фотовиставка «Дня» – це не просто мистецтво, це історія. Нам важливо було побачити цю історію, як її зафіксували фотографи. Одразу нахлинули спогади. Ми і на Майдані були. Це ще не встигли з майдану зняти (посміхаючись, Дарія вказує на жовто-блакитну і з символікою ЄС стрічки у петлиці пальто чоловіка). Для нас цього року виставка набула особливого значення. Ми тут впізнаємо все наше життя – те що бачили і в медіа, що чули з розповідей друзів, де були самі. З Катрусею приходили на Майдан на Новий рік, а потім уже у березні. Часто через неї боялися їхати в центр, адже було багато розмов про тітушок… У нас ще День народження 18 лютого, то були «веселі» іменини. В той день ще думали йти на мітинг… Вирішили не ризикувати, і вже потім зрозуміли, як нам пощастило, дивом не потрапили в цю м’ясорубку. І зараз ми сподіваємося продовжувати боротися, активно співпрацюємо з волонтерами, допомагаємо змінювати країну. Тільки тому, що ми вважаємо, що в України – велике майбутнє. Іншого варіанту немає. 

В останній день прийшов проголосувати за свій улюблений знімок і Микола ГРИЦЕНКО, український письменник, медіа-експерт, президент Благодійного фонду сприяння ініціативам газети «День»: 

Сприймаю виставку цьогорічну на контрасті. Більшість трагічних подій. Але є й щасливі, коли діти єднаються з природою. Це такий потужний символ миру, щастя, життя. Моя душа відгукнулася більше на те, що пов’язано з миром і щасливими дітьми. Тому це фото «Доньки-матері» Артема Сліпачука припало мені до вподоби. Тут і погляд дитини, не постановочний, щирий момент зловлений. Ці дві квіточки жовто-блакитні… Квінтесенцію своїх вражень можу вмістити у ось це речення: «Терновий фото калейдоскоп від «Дня» – правдиво справжній, з променями сонця з небесних глибин». 

Під час закриття XVI Міжнародної фотовиставки газети «День» відкриється ще одна інтрига – стане відомо ім’я щасливого власника роботи Сергія Харченка «Артур Степаненко», яка здобула приз призів «Золотий «День», і яка виставлена на аукціон. Виручені кошти газета передасть Старобільській громадській організації «Воля» на потреби українських військових, а також безпосередньо до танкового батальйону, в складі якого воює Артур Степаненко.

ІГРАШКИ. ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА

МАЙДАН. 22 СІЧНЯ 2014. ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА

"МАЙДАН ВИВІВ НА АВАНСЦЕНУ УКРАЇНСЬКОЇ І СВІТОВОЇ ІСТОРІЇ НОВІ УКРАЇНСЬКІ ОБЛИЧЧЯ, ХАРАКТЕРИ". ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА

АРТУР СТЕПАНЕНКО. ФОТО СЕРГІЯ ХАРЧЕНКА

УКРАЇНЕЦЬ - ЩЕДРА ДУША. ФОТО АНАТОЛІЯ СТЕПАНОВА

ІЗ СЕРІЇ "ДОКУМЕНТ. ПОЛІТИКО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРИЛЕР". ФОТО МИХАЙЛА МАРКІВА

ТАТУ, ПОВЕРНИСЯ ЖИВИМ. ФОТО ЄВГЕНА ГОМОНЮКА

УКРАЇНА У ВОГНІ. ФОТО ЄВГЕНА МАЛОЛЄТКИ

НА ПЕРЕДОВІЙ. ФОТО ЄВГЕНА МАЛОЛЄТКИ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати