Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рабинович «Товаришу» не товариш

30 вересня, 00:00

Про це заявив сам О.Мороз, виступаючи в середу на зустрічі з виборцями. Як було повідомлено, В.Рабинович прибув у неділю ввечері до Києва і наступного дня вже мав розмову в СБУ.

Нагадаємо, що В.Рабинович подав до суду на СПУ, партійну газету «Товариш» і журналіста С.Сосненка у зв'язку з публікацією статті «Феномен Рабиновича». Позивач зажадав відшкодування матеріального і морального збитку в розмірі $4 млн. від СПУ, $4 млн. — від газети «Товариш» і $1 від С.Сосненка.

О.Мороз передбачав, що СБУ дозволила В.Рабиновичу в'їзд в Україну після того, як той звернувся до суду з цим позовом після появи статті в «Товариші» про ніби кримінальне минуле бізнесмена. Лідер СПУ також переконаний, що «буде тиск на суд, щоб закрити газету для руйнування виборчої кампанії. При цьому він зауважив, що «цього не вдасться зробити».

Кандидат також спростував твердження про те, що активісти СПУ ніби зверталися до В.Рабиновича з проханням сприяти фінансово виборчої кампанії лідера партії. Однак, за словами О.Мороза, такої зустрічі домагався В.Рабинович. «Я сказав, що нам нема про що говорити», — підкреслив він.

Учора Печерський районний суд Києва переніс розгляд цього позову до видужання одного з відповідачів — головного редактора газети Анатолія Черникова. Суддя Микола Замковенко також задовольнив клопотання СПУ про залучення до справи 2 матеріалів — статті «Невиїзний Рабинович повернувся до Києва», надрукованої у «Вечірці», і «Ахтунг! Ахтунг! У повітрі Рабинович», надрукованої в газеті «Вечірній Харків». На засіданні суду, що відбувся в середу, В.Рабиновича не було. Як стало відомо агентству Інтерфакс-Україна, він не зміг приїхати в суд «через невідкладну ситуацію» з підготовкою заходів у Бабиному Яру.

Суддя також відхилив вимогу відповідачів про особисту присутність В.Рабиновича на процесі «доти, доки в цьому не виникне необхідність».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати