Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Реальний погляд на новітню історію

День «Дня» в Луцьку пройшов за участю цікавих гостей та з повним аншлагом
07 грудня, 00:00
ФОТО ЮРIЯ ГАРКАВКА / «День»

У приміщенні Волинського національного університету імені Лесі Українки День «Дня» в Луцьку проходить уже вп’яте. Культурна, інтелектуальна імпреза, однак, вийшла за рамки одного навчального закладу: і цього разу приємно було бачити серед численної аудиторії не лише студентів, викладачів, а й культурну еліту краю, представників органів влади, місцевих фотохудожників, музейних працівників і просто давніх знайомих газети з різних куточків Волині. Адже головного редактора газети «День» Ларису Івшину (волинянку за походженням) давно вважають послом Волині в Україні та світі. А людям, як показала згодом цікава розмова головного редактора з аудиторією, просто не вистачає розумного слова.

Цікаво, що напередодні у Волинському національному університеті імені Лесі Українки з публічною лекцією виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Фінляндія в Україні Крістер Міккелссон. Він представив книгу про історію Фінляндії. Та заради того, аби побувати на акції «Дня» у Луцьку, дещо перепланував свій напружений графік. Усі присутні міркували, що робитиме іноземний дипломат на розмові, котра триватиме, зрозуміло, українською. Проте пан посол приємно шокував аудиторію... вишуканою українською мовою, повідомивши, що це перше його відрядження у регіон, де він спілкується українською (а всього знає вісім мов!). Газета «День», за словами Крістера Міккелссона, є дуже важливим виданням для дипломатів: і як надійне джерело інформації, і тому, що значну увагу приділяє історії, котра, на думку пана посла, дуже багато важить для кожної нації.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк назвав акцію «Дня» У Луцьку подією «хорошою і знаковою», а представлені на фотовиставці роботи — новітньою історією України, реальним поглядом, який не лише допомагає нам оцінити самих себе й одне одного, а й примусити замислитися, заглянути у свої душі. Власне, і розмова з головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною, котра традиційно відбулася в переповненій аудиторії, де не вистачало вільних місць, багатьох її учасників спонукала якраз до думання. І навіть одне із запитань, яких так само традиційно було дуже багато, звучало так: «Як змусити українців думати?».

Про те, які враження залишає акція «Дня» у Луцьку— у п’ятничному номері газети.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати