Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Резонансне вбивство в Харкові

«Очевидно, відбувається перерозподіл сфер впливу в місті», – експерт
26 лютого, 19:08

Сьогодні сайт ukr.lb.ua з посиланням на власні джерела повідомив, що в Харкові застрелили Юрія Демента – найближчого друга, соратника і партнера мера Геннадія Кернеса. «52-річного Юрія Демента розстріляли з автомата під час відвідин могили матері. Убивство сталося на єврейській ділянці кладовища по вулиці Академіка Павлова», - йшлося у повідомленні на сайті.

У Харкові ця новина спричинила хвилю обговорення. Люди, які близькі до Геннадія Кернеса, стверджують, що вбитий сьогодні Юрій Демент був «сірим кардиналом» харківського мера та його вбивство є «попередженням» для самого Кернеса. Головною версією, що звучить в Харкові є та, що це резонансне вбивство є «кримінальними розборками».

Опоненти Кернеса в Харкові підтверджують – Юрій Демент був найближчим другом Геннадія Кернеса з дитинства, відвідував разом з ним ресторани в центрі міста, їздив разом із ним на суд в Полтаву. «Так, це найближчий друг та партнер Кернеса, –  каже колишній депутат міськради Дмитро Маринін. – Не думаю, що це вбивство матиме значення для життя Харкова, але для Кернеса це, звісно, поганий знак. Бізнесмен? Ну якщо називати бандитов бізнесменами, то можна й так назвати. Демент був кримінальний авторитет, мав багато бізнесових інтересів. Наприклад, на нього оформлені кілька бізнес-центрів по всьому місту».

«Вбивств «ні за що» не буває, – каже бізнесмен, що не захотів себе називати, але знав загиблого особисто. – Очевидно, що відбувається перерозподіл сфер впливу в місті, боротьба за фінансові потоки. Нічого особливого про вбитого сказати не можу, Юрій був досить закритою людиною, але при тому дуже жадібною, намагався привласнити якомога більше землі та нерухомості».

«Проведені слідчі дії. Вбивство кваліфіковано за частиною 1 статті 115», – коротко повідомила прес-секретар Харківської поліції Оксана Калмикова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати