Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ще 53 мільйони на боротьбу з COVID-19

Виділили депутати Херсонської міської ради
01 квітня, 19:42

1 квітня, під час позачергової сесії Херсонської міської ради, депутати підтримали внесення змін до міського бюджету на 2020 рік, згідно з якими на боротьбу з коронавірусом виділено додаткові 53 млн грн. У міськраді повідомляють, що кошти будуть розподілені між лікарнями ім. О.С.Лучанського,  ім. А.і О.Тропіних та лікарнею ім. Є.Є.Карабелеша.

Зміни до бюджету внесли за рахунок перерозподілу видатків між управліннями та департаментами міської ради. Зокрема, видатки зменшили для управлінь освіти, культури, соцполітики, капітального будівництва, транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку, департаменту житлово-комунального господарства.

«У нас пріоритет зараз один — медицина. Наші лікарні отримають 44 мільйони на придбання лікарських засобів, антисептичних та дезінфікуючих засобів, медобладнання, кисню для надання невідкладної допомоги тощо», — коментує міський голова Володимир Миколаєнко.

За його словами, буде створена робоча група, яка простежить, аби медобладнання та засоби індивідуального захисту для лікарень були придбані за адекватними цінами, адже, говорить мер, уже бачить «спробу спекуляцій на медичних масках».

За інформацією управління охорони здоров’я Херсонської міської ради, станом на 13.00 1 квітня, у Херсоні не зареєстровано випадків захворювання на COVID-19.

Під час брифінгу голови Херсонської ОДА Юрій Гусєв та директор департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко підтвердили, що в області залишається один лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19 у місті Генічеськ. Станом на ранок 1 квітня, в області є 3 підозри на коронавірус і 1375 осіб перебувають на самоізоляції, повідомив Юрій Гусєв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати