Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Силовий «компроміс»

У Херсоні маршрутні таксі масово саботували роботу
02 лютого, 11:55
ФОТО T.KS.UA

Зранку 1 лютого на вулиці Херсона вийшли всього 181 маршрутне таксі із 574. Так перевізники відреагували на засідання виконавчого комітету Херсонської міської ради 31 січня, де під тиском громадських активістів члени виконкому не змогли ухвалити рішення про підвищення тарифів на перевезення з трьох до п’яти гривень (див. «День» №16 від 1 лютого).

Ближче до обіду на маршрути вийшла орієнтовно половина з наявних автобусів. Наслідком таких дій перевізників виявилися великі черги на зупинках громадського транспорту. На маршрути повністю вийшов лише комунальний транспорт: кілька автобусів і тролейбусів. Хтось допомагав підвозити людей власними автомашинами, але загальної картини це не змінило.

У соцмережах люди масово висловлюють невдоволення. Звинувачують міську владу, яка не знайшла важелів впливу на приватні фірми і не змогла знайти компроміс щодо вартості проїзду. Жителі міста незадоволені й перевізниками, які, на думку людей, не виконують своїх зобов’язань навіть за ціну в три гривні: не дотримуються графіка, не здійснюють повноцінного перевезення у вечірній час, не доглядають за рухомим складом тощо.

«На сьогодні є всі підстави для того, щоб переглянути тариф. Херсон — чи не єдине місто в Україні, де вартість перевезення пасажирів міськими автобусами становить три гривні. Але, як показують сьогоднішні умови, зберігати його на такому рівні далі не можна, — заявив під час вранішнього брифінгу мер Херсона Володимир МИКОЛАЄНКО. — Хоча, ясна річ, я прекрасно розумію херсонців, які скаржаться на поганий рух транспорту у вечірній час або на культуру поведінки водіїв, і зазначу, що ці проблеми конче мають бути вирішені».

Після брифінгу та перемовин мера з перевізниками останні заявили, що «знайшли порозуміння». Директор фірми «МИС» Ігор ЛІЩУК зазначив, що вони спробують економити, випустять максимальну кількість автобусів великої місткості і збільшать час між маршрутами. «Це викличе незадоволення городян, але дасть змогу в години пік вивозити всіх пасажирів», — повідомив він.

У свою чергу, міський голова зазначив, що тариф таки підвищать до п’яти гривень, але перевізники дотримуватимуться умов договору, зокрема щодо нічних перевезень. Також буде створено робочу групу, яка протягом 90 днів стежитиме за кожним перевізником і опрацьовуватиме всі пропозиції з резолюції громадських слухань щодо недоліків роботи міського транспорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати