Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Третина міста

У Вінниці індивідуальні теплові пункти встановлять у 142 багатоповерхівках
07 листопада, 12:27

2011 року у Вінниці започаткували проект із енергоефективності, який реалізується за підтримки уряду Швейцарської конфедерації. Наразі триває четвертий його етап. Поміж іншого він передбачає встановлення 142 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у мікрорайонах «Вишенька» та «Слов’янка». Якщо цей проект реалізують, то одна третина багатоквартирних будинків, які перебувають на балансі міста, будуть обладнані ІТП, каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Якщо говорити про співпрацю зі Швейцарською конфедерацією щодо усіх етапів проекту (включаючи мікрорайони вулиць Антонова, Баженова та Зулінського), то загальний розмір інвестицій у модернізацію систем теплопостачання Вінниці становить 20 млн 100 тисяч швейцарських франків, із яких трохи більше 4 мільйонів — це внесок Вінницької міської ради та «Вінницяміськтеплоенерго». Ми побудували твердопаливну та модернізували газову котельні на вулиці Баженова. Встановили понад 100 індивідуальних теплових пунктів у будинках на Тяжилові, замінили там орієнтовно 9,3 км труб, — розповідає Сергій Моргунов. — Із 2016 року почали будівництво твердопаливної котельні потужністю 3,3 МВт на вулиці Зулінського. Також встановлено вже 68 ІТП. Тобто під час виконання умов попередніх меморандумів за підтримки швейцарських партнерів у місті вже встановили 168 ІТП. Якщо зважити на те, що в місті налічується орієнтовно 2000 багатоповерхівок, із них 1096 перебувають на балансі міста, то завдяки проекту вдасться обладнати тепловими пунктами третину будинків».

У межах реалізації усіх заходів, передбачених меморандумами зі швейцарською стороною, очікується зменшення річних обсягів споживання газу для забезпечення теплопостачання на рівні 7,5 млн кубометрів. Загальний бюджет по усіх етапах проекту — 20,1 мільйона швейцарських франків (580 млн грн): 16,08 млн шв. фр. — від швейцарських партнерів; 2,01 млн шв. фр. — кошти міського бюджету; 2,01 млн шв. фр. — частка КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати