Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернівцях запрацювали сенсорні «гіди»

27 березня, 11:05
ПРО ОКРАСИ ЧЕРНІВЦІВ, ОБЛАСТІ ТА СУСІДНЬОГО СУЧАВСЬКОГО ПОВІТУ РУМУНІЇ МОЖНА ДІЗНАТИСЯ НАВІТЬ У ВЕСТИБЮЛІ МЕРІЇ / ФОТО ВАСИЛЯ КИЯШКА

У найбільш людних та відвідуваних місцях Чернівців — на вокзалах, у готелях, музеях, торговельних центрах та навіть у вестибюлі мерії — запрацювали 14 інформаційних туристичних кіосків. Зовні вони нагадують звичайні електронні термінали, але «начинка» дозволить користувачам самостійно й безкоштовно довідатися про всю необхідну туристові інформацію як по Чернівецькій області, так і щодо Сучавського повіту Румунії. Тому для зручності туристів сенсорний екран поділено навпіл: на Північну та Південну Буковину, а доступною для будь-кого інформацію зробить її переклад сімома мовами. Від сенсорного «гіда» можна довідатися про архітектурні окраси кожного населеного пункту суміжних областей двох держав, про їхні архітектурні перлини, музеї, кінотеатри, фестивалі, готелі, ресторани, державні установи, транспорт, вартість послуг тощо.

Ініціатором встановлення кіосків є громадська організація «Чернівецький бізнес-центр». За словами директора «Бізнес-центру» Марії Порчук, у такий спосіб організатори мають намір поліпшити розвиток туризму в прикордонних областях. Їхній проект «Долаючи кордони: розвиток гірського туризму» фінансує ЄС у рамках спільної програми транскордонного співробітництва «Румунія — Україна — Молдова». Як повідомила заступник директора Департаменту економіки Чернівецької міськради Галина Готович, якщо наразі кіоски працюють у тестовому режимі й їхня інформація доступна лише українською мовою, то вже у квітні вони перейдуть на повноцінну роботу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати