Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У суботу в Україні стартує «енергетичний сезон»

Андрій РЕВА: «Розрахунок субсидій на опалювальний період проводитимуть після 1 жовтня»
29 вересня, 11:55

За словами міністра соціальної політики, житлова субсидія призначається на 12 місяців, а її розрахунок проводиться окремо на неопалювальний період і окремо на опалювальний.

«Якщо комусь не вийшла субсидія на неопалювальний період, панікувати не варто. Таким родинам у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період. Жодних додаткових документів подавати не потрібно, система здійснить перерахунок автоматично з урахуванням оплати за опалення — централізоване або індивідуальне», — уточнив Андрій Рева.

Міністр також зазначив, що органи соціального захисту населення проводитимуть розрахунки на основі нових тарифів та інформації від надавачів послуг — тепло-, газо- та електропостачальних організацій. Інформація про розмір субсидії буде відображена у листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

У Мінсоцполітики нагадують: на опалювальний період 2016—2017 рр. житлові субсидії видаватимуться на основі тих критеріїв, які діють на сьогодні. Тобто без врахування наявності депозитів і доходів від їх розміщення в банку, без будь-яких обмежень щодо наявності майна.

Нагадаємо, що допомогу держави — субсидію — може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують у середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно заплатить за кожного громадянина. Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі). Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії, підкреслюють у профільному міністерстві.

Нагадаємо, що у вівторок — 27 вересня —  Кабінет Міністрів вирішив повернути у державний бюджет невикористані громадянами за опалювальний сезон субсидії на оплату комунальних послуг. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів під номером №534.

Сума, що підлягатиме поверненню до державного бюджету, визначатиметься шляхом вирахування фактичної використаної теплової енергії із загальної суми субсидії.

При вирахуванні витрат за газ і електроенергію додатково буде відніматися  вартість 100 куб. м газу та 150 кВт-год електроенергії відповідно.

Раніше Мінсоцполітики планувало надати право громадянам використати невибрані субсидії для своїх потреб у літній період.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати