Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна перетворюється на країну третього світу

22 листопада, 00:00

Роки незалежності України - це роки боротьби кланово-корпоративних угруповань за владу та власність.

Як наслідок у нашій країні формується соціальна структура, що характерна для країн третього світу, - зазначив директор Інституту соціології НАНУ Валерій Ворона у своїй промові на відкритті Міжнародного семінару "Громадська думка і політика", який розпочав свою роботу вчора у Києві в "Українському домі". Запобігти цьому може, зокрема, кваліфіковане використання даних досліджень громадської думки у ЗМІ. Наприклад, за словами Валерія Ворони, твердження, що Президент має найбільшу довіру населення серед політиків, як казав класик, за формою правильні, а по суті - знущання. Про будь-яку довіру до влади сьогодні говорити просто не випадає.

Були наведені й інші цікаві дані. Зокрема, прибутки, які тільки офіційно враховуються, 10% найзаможніших більш ніж у дванадцять разів перевищують прибутки 10% найбідніших українських громадян.

Семінар організували Фонд "Демократичні ініціативи" за участю Українського Медіа-клубу, Інститут соціології НАН, Українська соціологічна асоціація, за підтримки Канадського бюро міжнародної освіти. Серед учасників - відомі українські та закордонні фахівці.:

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати