Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українці масово йдуть у турбізнес

До 2022 року кількість людей, задіяних у галузі, збільшиться в 2,5 разу та досягне мільйона чоловік
13 серпня, 12:34

Майже 70% новоствореного туристичного бізнесу складають фізичні особи-підприємці. Про це вчора повідомила Державна реєстраційна служба (Укрдержрєєстр). З початку 2013 року і на 9 серпня, повідомили там, зареєстровано 1,054 тисячі суб’єктів господарювання у сфері туризму. З них майже близько третини — це юрособи.

В Укрдержрєєстрі уточнили й інші тенденції на цьому ринку. «Найчастіше в новоствореному туристичному бізнесі реєструються туристичні агентства. Суб’єктів господарювання з таким видом діяльності з початку року створено 823, з них 619 — юридичні та 204 — фізичні особи-підприємці. Далі за популярністю — бізнес, який надає послуги бронювання та здійснює пов’язану з цим діяльність. Це — 90 юридичних і 27 фізичних осіб-підприємців. Трохи менше реєструється туроператорів — 18 юридичних і 96 фізичних осіб-підприємців», — цитує прес-служба директора департаменту держреєстрації юросіб і фізосіб-підприємців Укрдержрєєстру Олександра Барбелюка.

Отже, в Україні спостерігається помітне пожвавлення в туристичному секторі. І важливо, що, на думку експертів, воно виллється в позитивну тенденцію. Президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу України Олександр Новіковський упевнений, що до 2022 року кількість людей, зайнятих у туристичній сфері України, повинна збільшитися в два з половиною разутаі досягти 1 мільйона осіб. За його словами, це стане можливим у тому числі і завдяки тому, що держава стала більше уваги приділяти цьому напрямку.

Допомогти в цьому покликана і реалізації Державної програми розвитку туризму до 2022 року, яку зараз готує Держслужба туризму та курортів. За його словами, кожен регіон відповідно до програми матиме свою специфіку розвитку. Так, Крим, який щорік приймає 6 мільйонів гостей, чекає диверсифікація послуг — окрім відпочинку на морі, розвиватиметься гірський туризм. Свої програми будуть у Західній Україні та східних індустріальних областях. Окрім цього, програма міститиме систему поширення інформації про туристичні регіони та безпеку туристів в Україні.

Крім того, за словами Новіковського, зараз Держслужба туризму та курортів розробляє також методику визначення (за коштами рахунків сателітів) людей, які приїхали до України як туристи. Адже зараз поки важко порахувати, скільки з 22—23 мільйонів іноземців, що щорік пересікають кордони України, реально їдуть до нас як туристи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати