Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Острозі презентували проєкт про документування воєнних злочинів

06 січня, 14:07

У підземній мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулася презентація проєкту «Серія відео лекцій про правила документування воєнних злочинів». Автор проєкту – керівник громадської організації Town Image Studio Андрій Малюський, який у цьому році став учасником стипендіальної програми ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства, що здійснюється за підтримки Європейського Союзу.

Фото надане автором

Основна мета проєкту – допомогти представникам громадськості, які планують доєднатися до процесу фіксації воєнних злочинів на території України, здійснювати цю діяльність згідно з правилами безпеки та юридичних норм. Для цього Андрій створив та презентував для активної громадськості регіону цикл з шести відеолекцій, які розкривають різні аспекти процесу документування воєнних злочинів – від визначення понять та правової бази до правил безпеки та важливих деталей цього процесу.

Фото надане автором

У межах стипендіального проєкту Андрій консультувався з юристами щодо правових питань. Зокрема, лектором першого відео стала старша викладачка кафедри кримінально-правових дисциплін НаУ «Острозька академія» Марія Матвійчук. Також у відео висвітлена тема інтерв’ювання свідків воєнних злочинів. Фаховим консультантом та лектором виступив когнітивно-поведінковий терапевт Віталій Медведєв.

Фото надане автором

Під час презентації автор проєкту зазначив, що інформація з відео буде корисною як для професійних журналістів та членів профільних громадських організацій, так і для простих громадян, які тільки планують приєднатися до процесу фіксації воєнних злочинів на території України.

Фото надане автором

«Реалізовуючи свою інформаційну ініціативу, я, передусім, хотів нагадати українському суспільству про значення процесу документування воєнних злочинів як засобу для встановлення історичної правди та покарання винних», – зазначив Андрій Малюський. За проєктом можна слідкувати на сторінці Town Image Studio у соціальних мережах.

Олеся ГОЩУК

«Публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства. Публікація відображає позицію Андрія Малюського і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати