Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вадим Рабинович «ставить на мiсце» керiвництво СБУ

02 жовтня, 00:00

Напередодні (у середу), перший заступник голови СБУ Юрій Землянський заявив журналістам, що В.Рабинович «буде тут (в Україні. — Ред. ) зовсім недовго». Відомий в Україні бізнесмен з ізраїльським паспортом, якому кілька місяців тому, як стверджувалося у заяві прес-служби СБУ, було заборонено в'їзд до України на п'ять років у зв'язку з діяльністю, що завдає шкоди національним інтересам країни, на початку цього тижня прибув до України — за офіційною версією — для розмови з керівництвом Служби безпеки. За словами Ю.Землянського, на запитання, які були поставлені В.Рабиновичу під час цієї зустрічі, було отримано відповіді, але щоб поставити всі крапки над «і», потрібний додатковий час. Як передає УНІАН, Ю.Землянський зазначив, що «у процесі контактів з Рабиновичем було внесено багато ясності у ті питання, які ставилися йому у провину». «Говорити однозначно, винний чи ні Рабинович, я не беруся», — наголосив перший заступник голови СБУ, додавши, що «все залежить від результатів подальшої перевірки».

Однак, здається, навіть такий «пільговий» коментар керівництва Служби безпеки не задовільнив бізнесмена. Позавчора в інтерв'ю УНІАНу він заявив: «Можу сказати одне: в цій бесіді (у СБУ. — Ред. ) взагалі не порушувалися питання, що містять будь-які претензії до мене».

Рабинович також заявив, що не має відношення до жодної з політичних команд і не фінансує інших проектів в Україні, окрім добродійних проектів для єврейської общини. Тим часом, голова іудейської громади Харкова Едуард Ходос вважає, що «приїзд в Україну В.Рабиновича пов'язаний, очевидно, з пошуком додаткових коштів для передвиборної кампанії Леоніда Кучми». За його словами, про це, зокрема, свідчить той факт, що Президент не дає жодних пояснень ні з приводу виїзду, ні з приводу приїзду В.Рабиновича в Україну.

ДО РЕЧI

Вчора, повідомляє Інтерфакс-Україна, Л.Кучма заявив, що «поняття не має» про те, що В.Рабинович — в Україні. Коментуючи запитання журналіста про те, що в'їзд Рабиновича в Україну був заборонений у відповідь на збитки, які він завдав державі, Л.Кучма заявив, що «не знає, яких збиткiв Україні завдав В.Рабинович». Президент сказав, що Рабиновича позбавили права в'їзду в Україну «через інші причини», додавши, що не Президент приймав це рішення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати