Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Вдячність — як моральний барометр»

У межах студентської наукової конференції у Львові обговорили бестселер «Дня»
14 травня, 20:13

14 травня на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка відкрилася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих учених. Темою її стало «Професійне становлення журналіста: традиції та нові підходи» і, що прикметно, відбулася вона завдяки саме новим технічним можливостям — як онлайн відеоконференція на платформі «ZOOM».

Вітаючи учасників, проректор Володимир Качмар акцентував, що проблематика доповідей учасників цьогорічної конференції є злободенною, а дослідження студентів і молодих науковців надзвичайно цінні для сучасної журналістики, ідеться в інформації на сайті університету. І справді, з-поміж тем доповідей були і «Коронавірус у медіа: вплив на громадську думку» у Наталії Вітюк, і «Соціальні мережі в житті сучасного журналіста та їх вплив на роботу й розвиток ЗМІ» Петра Козака, і «Синдром злого світу» як наслідок негативізму новинних ЗМІ» Ярини Пришляк тощо. Окрім роботи в секціях, в межах заходу відбувся також круглий стіл на тему «Дискурс газети «День» як світоглядний орієнтир у професійному становленні журналіста», який організувала кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Ольга КВАСНИЦЯ.

«Сьогоднішня журналістика чітко поділена на два типи: ті журналісти, які відстоюють принципи, і ті, які обслуговують владу. Ті, які шукають і відстоюють правду, і ті, які її замовчують. Тобто це Гарети Джонси і Волтери Дюранті, — переконана Ольга Юріївна. — «Саме газета «День», керуючись непроминальними цінностями, задає тон для суспільства в цілому і молодої генерації майбутніх журналістів зокрема».

«Предметом дискусії було обрано останнє видання з Бібліотеки газети «День вдячності». Ідеться про вдячність усім постатям, котрі досліджували Україну, популяризували її і навіть віддавали за неї життя, — пояснює викладачка, котра водночас є активною читачкою, дописувачкою і промоутеркою нашого видання. — Бути вдячним — це одна з онтологічних цінностей шляхетної людини і шляхетного народу. Вдячність — як моральний барометр суспільства. Це спроба активного подолання постколоніального синдрому, приклад соціально-психологічного одужання».

До участі в заході організатори запросили головного редактора «Дня» Ларису Івшину, котра звернулася до студентів та відповіла на запитання. Більше про насичену онлайн-дискусію — вже незабаром у «Дні».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати