Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відновлять – «підозрювані»

У Кіровограді знищили липовий гай, висаджений АТОвцями
10 червня, 11:20

Півсотні лип на Козачому острові, що в центрі Кіровограда, висадили з нагоди Дня козацтва минулого року демобілізовані військові 34-го окремого мотопіхотного батальйону «Батьківщина», 17-го окремого мотопіхотного батальйону «Кіровоград», спеціалісти з військового аеродрому в Канатовому, спецпризначенці 3-го окремого полку та воїни-афганці.

Днями ж військові виявили, що із 50 лип, висаджених восени, у парку залишилося всього три дерева, всі інші мають зрізані верхівки. Бійці 17-го батальйону, які опікувалися липами, звинувачують у злочині комунальників КП «Кіровоград-Благоустрій», які напередодні скошували у парку бур’яни.

«Ми впевнені, що це робота комунальників, пагони дерев лежать на скошеній траві, а зріз зовсім свіжий. Дуже шкода, що «Алею патріотів», яку ми висадили разом із побратимами, знищили таким банальним способом», — розповів учасник АТО із 17-го батальйону Федір Захарченко.

Директор комунального підприємства «Кіровоград-Благоустрій» Олег Радченко спростовує звинувачення військових. На його думку, це справа рук вандалів, адже, за словами Радченка, верхівки дерев зрізані секатором, а співробітники «Кіровоград-Благоустрій» працювали мотокосами.

Попри це заступник кіровоградського міського голови Олександр Мосін доручив комунальникам відновити насадження та взяти молоді дерева на баланс «Кіровоград-Благоустрою».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати