Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віртуальна фотовиставка

До 55-ї річниці побратимських зв’язків між Одесою та Йокогамою відкрилася на сайті посольства
01 жовтня, 19:48

1 жовтня на сайті Посольства України в Японії було відкрито віртуальну фотовиставку, присвячену 55-й річниці встановлення побратимських зв’язків між Одесою та Йокогамою.

Захід організовано Посольством України в Японії у співпраці з мерією м.Йокогама. У рамках виставки представлено фотографії обох міст українського фотографа з м.Одеса О.Гіманова та японського фотографа з м.Йокогама К.Хіраяма.

Окрім цього, у період з 19 по 25 жовтня в кафе «JICA Yokohama» буде представлено українські страви, а з 1 по 31 жовтня в Музеї ляльок м.Йокогама буде проходити експозиція традиційних українських ляльок, повідомляє Посольство України в Японії.

Представник мерії м.Йокогама зазначає: «Одеса та Йокогама мають 55-річну історію обмінів в якості міст-побратимів, а також є портовими містами. Підготовчий період виставки склав півтора роки, а її основна мета — показати красу зазначених міст. Я сподіваюся, що глядачі зможуть дізнатися більше не тільки про Одесу, а й про Йокогаму, а також що зв’язки між містами-побратимами будуть і надалі поглиблюватися».

Кооринаторка проєкту з української сторони, другий секретар Посольства України в Японії В.Удовік стверджує, що під час підготовки виставки було багато змін, спричинених, насамперед, поширенням пандемії коронавірусу. Проте, на її переконання, завдяки постійній комунікації з японською стороною виставку все ж таки було відкрито. Вона також зазначає, що після отримання світлин від фотографів Посольством було відібрано, зокрема, ті з них, які демонструють візуальну схожість між двома містами, що робить цю виставку особливо цікавою.

Олександр Гіманов, який надав свої фотографії для проєкту, зазначає, що він побачив унікальну можливість показати своє рідне місто мешканцям далекої Японії, а також вкотре зміг переконатися у тому, що між українцями та японцями є багато спільного: ми однаково любимо веселитися, гуляти на свіжому повітрі, прикрашати своє місто, створювати щось нове та гарне.

Кацутаро Хіраяма, фотограф з Йокогами, раніше був в Україні та знімав її столицю — Київ. Пан Хіраяма зазначає: «Я не зміг поїхати в Одесу в цьому році через коронавірус, але завдяки зйомкам для цього проєкту я відкрив для себе нові місця в Йокогамі».

Побратимські зв’язки між Одесою та Йокогамою були встановлені у 1965 р. 2 вересня 2015 р. за сприяння Посла Японії в Україні Ш.Сумі, Одеського міського голови Г.Труханова та голови міжнародного департаменту мерії м.Йокогама М.Секіяма в одеському парку біля Потьомкінських сходів було висаджено троянди — квіти, які є символом міста Йокогама. Подальша співпраця підтримується завдяки проведенню культурно-гуманітарних заходів як в Україні, так і в Японії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати