Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Яблука з... тризубом

До Дня Незалежності фермер виростив фрукти із зображенням малого герба
12 серпня, 19:48
ФОТО НАДАНО НАДІЄЮ ГЛАДЬКО

Диво-фрукт з українським тризубом виростив фермер із Вінниччини Олег Гладько. Під яблунями він має 40 гектарів землі недалеко від обласного центру. Урожаї невеликі, тому вирішили разом із дружиною приваблювати клієнтів креативом. Коли плоди почали дозрівати, наліпили на них наклейки-трафарети у формі тризуба. Перший раз не вийшло, бо яблука наливалися, а наклейки залишалися і псували фрукт. Тому вдруге замовили наклейки з матеріалу, який розтягується, — тепер яблука дозрівають разом із наклейкою. За патріотичними фруктами вже стоїть черга — їх спеціально замовляють на фруктові композиції та подарунки до свята.

«Цього року Україна святкує 30-річницю Незалежності. Тому вирішили зробити наліпки у формі тризуба, вже отримали на фрукти гарне замовлення, — розповідає дружина фермера Надія Гладько. — Для того, щоб отримати зображення, на фрукт наклеюємо наліпки, коли плоди ще не мають рум’яних боків. Наліпка залишається на яблуці кілька днів, якраз у той період, коли воно «засмагає». Потім її можна наклеїти на інший фрукт, якщо зіпсована — викидаємо. Найкраще для нанесення трафаретів підходять червонобокі сорти — такі сорти, як Хоней Крісп, Чемпіон чи Лігол. Людям наші яблука дуже подобаються, особливо дітям. Домашні і соковиті набагато корисніші, аніж заморські банани та апельсини».

Господарі саду не вперше експериментують з наліпками. Як писав «День» у матеріалі «Усміхнені» яблучка» (№150 за 21 серпня 2018 року), раніше на яблука вони наносили трафарети у формі «смайликів» чи з надписом «I love you».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати