Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Юрчик і Софійка хочуть чути!

У Львові відбудеться благодійний концерт на користь глухих від народження малюків
09 червня, 00:00
ЦІ МАЛЕНЬКІ ЛЬВІВ’ЯНИ — П’ЯТИРІЧНА СОФІЙКА Й ТРИРІЧНИЙ ЮРЧИК — НЕ ЧУЮТЬ ВІД НАРОДЖЕННЯ. ДЛЯ ТОГО ЩОБИ ЇХ ПРООПЕРУВАТИ, ПОТРІБНО ЩОНАЙМЕНШЕ 300 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ / ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ ТЕАТРУ ІМ. М. ЗАНКОВЕЦЬКОЇ

«День» завжди багато уваги приділяв благодійним акціям. Не є винятком і ця інформація, бо йтиметься про глухих Юрчика та Софійку Возняків, які мешкають у селі Тудорковичі, що в Сокальському районі Львівської області.

Дітки живуть у цілковитій тиші — від народження не чують ані голосів найрідніших людей, ані співу пташок, ані шурхоту дощу, ані шелесту дерев... Малюкам можна допомогти. Звичайно, чим швидше — тим краще. Діти обстежені, визначені навіть клініки (у Москві та Варшаві), де їх невдовзі (Софійку — в липні, Юрчика — в жовтні) оперуватимуть. Бракує лише коштів...

Бабця дітей, пані Софія, ще на початку року звернулася до керівництва львівської телекомпанії «Міст», просячи розповісти про малих та їхні проблеми. Журналісти відразу ж відгукнулися, зробивши соціальну рекламу. Ролик з нарисом про діточок та реквізитами благодійного рахунку показували по кілька разів на день. На жаль, коштів вдалося зібрати дуже мало. Пізніше працівники ТК «Міст» звернулися до львівського співака Остапа, знаючи, що в нього вже є досвід такої роботи.

— Цю справу довелося трохи відкласти, бо на той час я займався збором коштів для Мартусі Сусуловської (інформація про Мартусю є на сайті «Дня» в розділі «Потрібна допомога». — Т.К.), — розповів «Дню» Остап. — Щоправда, питання з цією дівчинкою досі не закрито, але ми спромоглися-таки зібрати для неї непогану суму. І в такий самий спосіб, благодійним концертом, хочемо зібрати кошти на лікування Юрчика й Софійки.

— Чи бачили ви дітей?

— Так, бабця привозила їх до мене. Юрчик і Софійка дуже гарні, чемні, з великими розумними очима. Але ж як боляче на них дивитися... Мені здається, що обов’язок кожної людини допомогти (якщо, звичайно, вона має таку можливість) бодай гривнею...

Загалом на лікування братика й сестрички треба 300 тисяч гривень. А «бодай гривню» можна буде кинути в скриньки, що їх виставлять о 18 годині 13 червня в театрі ім. Марії Заньковецької, коли відбуватиметься концерт «Звуки життя». На придбання імплантів (протезів. — Т.К.) й необхідних медикаментів, а також на транспортні видатки піде й виторг від квитків. Спочатку було визначено, що ціна на них коливатиметься від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти гривень. Згодом директор театру Заньковецької Андрій Мацяк дав команду знизити ціну — найдешевший квиток коштуватиме тридцять гривень. «Можливо, це привабить на концерт більшу кількість глядачів», — говорить Андрій Олександрович. І додає, що театр є повноцінним співорганізатором заходу, бо безоплатно надає артистам зал та звукову апаратуру, повністю бере на себе реалізацію квитків та поліграфічні послуги.

За словами організатора, а заразом — й ведучого благодійного концерту «Звуки життя» співака Остапа, участь у цікавій і різноманітній двогодинній програмі візьмуть його друзі — львівські виконавці Олеся Киричук, Ліля Ваврин, вокальна формація «Піккардійська терція», балет «Фієста» та оркестр театру імені Марії Заньковецької під керуванням Богдана Мочурада. «Ми ставимо собі за мету показати, що означає «Чути!», — говорить співак і просить долучитися до благодійної акції не лише львів’ян, котрі зможуть прийти на концерт, а й всіх небайдужих до долі маленьких Возняків читачів газети «День».

Кошти на лікування Юрка та Софійки можна перерахувати за адресою:

Філія — Сокальське відділення Ощадбанку № 6333

МФО 385145,

код ЄДРПОУ 02762731,

рахунок 3739890004.

Призначення платежу: на лікування Юрчика та Софійки Возняків для зарахування на поточний рахунок № 129013 Возняк М.З.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати