Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За рахунок міського бюджету

У Вінниці почали страхувати військових, які підуть служити у зону АТО
28 березня, 11:23

Шість військовослужбовців, які підписала контракт із Збройними силами України, застрахували за рахунок коштів міського бюджету. Це перші учасники програми страхування, яку торік ухвалили депутати Вінницької міської ради, заклавши до бюджету один мільйон гривень. Тендер на проведення страхування виграла муніципальна страхова компанія «Місто». «Подібного страхового продукту в Україні немає. До цієї новації ми йшли майже рік. Суть її полягає в тому, що кожен вінничанин, який вирішить служити в AТО, буде застрахованим від нещасного випадку, — пояснює виконавчий директор підприємства Юлія Федина. — Процедура оформлення документів спрощена і займає мінімум часу. Страховий поліс на одного вінничанина коштує 100 тисяч гривень. А механізм страхування дозволяє отримати виплати до кількох днів. До кожного бійця буде індивідуальний підхід — страховка діятиме від поламаного пальця до важких поранень. Відповідно і сума коштів виплачуватиметься різна. Наша мета — зробити все можливе і неможливе, щоб наші бійці відчували підтримку громади. Ми не зможемо захистити їх від куль, але у разі біди забезпечимо матеріально».

Одним з перших застрахував своє життя та здоров’я Олександр Іщук. Він вже підписав контракт на військову службу і за кілька днів вирушає до навчального центру на Львівщину. Служити планує у сухопутних військах. «Відверто був здивований, що місто бере на себе всі фінансові витрати. Тепер почуваюся значно спокійніше, бо маю хоч якусь гарантію того, що у разі поранення мої рідні не шукатимуть гроші на лікування, а їх виділить страхова компанія», — розповідає Олександр.

Досі Вінницька міська рада пораненим бійцям виділяла матеріальну допомогу у розмірі 25 тисяч гривень, сім’ї загиблих отримували по 100 тисяч гривень. Тепер вінничани, які пішли служити до війська цього року, отримуватимуть виплати тільки через страхову компанію «Місто».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати