Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зустріч двох самотніх

27 березня, 00:00
АНАТОЛІЙ ЯЩЕНКО НА РЕПЕТИЦІЇ ВЖИВАЄТЬСЯ В НОВИЙ ОБРАЗ У ВИСТАВІ «ДНІ ПРОЛІТАЮТЬ ЗІ СВИСТОМ» / ФОТО ЄВГЕНА ЧЕКАЛІНА

29 та 30 березня на малій сцені Київського театру драми і комедії, що на Лівому березі Дніпра, відбудеться прем’єра вистави «Дні пролітають зі свистом», поставленої за п’єсою Миколи Коляди.

Це дебют молодого режисера, майбутньої випускниці КНУ театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого Ксенії Холоднякової, яка не перший рік активно працює у театрі як асистент-режисера, переймаючи досвід у таких метрів, як Едуард Митницький, Юрій Погребничко та у більш молодих, але не менш професійних режисерів Олексія Лісовца та Андрія Білоуса. П’єсу Ксенія вибирала довго, а зупинила свій вибір на досить своєрідному творі «на двох» відомого російського драматурга Миколи Коляди — «Стара зайчиха». Ті, кому пощастило побувати на недавніх гастролях московського театру «Современник» зі спектаклем «Заєць. Love story», без великих зусиль упізнали б вищезазначену п’єсу Коляди. Ось тільки для двох «современниковських» «лінкорів» — Валентина Гафта та Ніни Дорошиної — текст виявився «замілким»: глибини для масштабних акторських маневрів та лавірування явно не вистачало... Тому вистава у «Лівобережці» планують показати не на великій, а на малій сцені (прорахунки колег були передбачливо враховані). До того ж, сама п’єса виявилася не такою вже простою у виконанні: в ній від сумного до смішного та від любові до ненависті, як водиться, — один крок. А ось який Ксенія Холоднякова з таких маленьких, але містких дистанцій складе маршрут, безумовно, цікаво? Тим більше, що зіграти історію про зустріч у провінційному готелі колишнього подружжя, до того ж акторів за професією, належить досвідченим та майстерним Анатолію Ященку та Ірині Мельник, яка грає по черзі із Аллою Масленіковою. Художника спектаклю запросили молодого, але такого, який вже встиг отримати бойове «хрещення» Бориса Орлова (він досить успішно спільно із Андрієм Білоусом створював виставу «Небезпечні зв’язки»).

У театралів з’явилися надії на прихід у режисуру молодого покоління. Ксенія Холоднякова — учениця Едуарда Митницького. І ще двоє учнів метра української режисури Ігор Матіїв і Тамара Трунова представили нещодавно свої перші повномасштабні театральні постановки. І нехай поява новоспечених режисерів не така й гучна, як їх попередників — Дмитра Богомазова, Олексія Лісовца, Юрія Одинокого, Дмитра Лазорка, але все ж не помітити і не привітати їх не можна. А найкращими знаками уваги у театрі, як і раніше, продовжують залишатися аплодисменти глядачів — особливо перших глядачів, якими нам з вами незабаром пощастить стати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати