Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крижана краса оживає в Китаї

24 грудня, 11:58

Щорічний міжнародний фестиваль льодяної та сніжної скульптури в Харбіні — найпопулярніше зимове дійство у всьому світі. Офіційно він відкривається 5 січня і триває впродовж місяця. Цього року зимові скульптори та їх поціновувачі зберуться в 16 раз у Харбіні. Сам фест проводиться з 1963 року, однак він часто переривався під час Культурної революції, поки не був відновлений у 1985 році.

Експонати часто відкриваються раніше і, якщо дозволяє погода, залишаються на довше. Льодові скульптури обробляються як за допомогою сучасних (наприклад, лазери), так і за допомогою більш традиційних інструментів (наприклад, льодові ліхтарі).

Хоча митці й розміщують свої скульптури по всьому місті, але організатори виділили два головні майданчики для експозицій. Зокрема — це сонячний острів — зона відпочинку на протилежному боці річки Сунгарі від міста, де також є виставка величезних снігових скульптур. І другий майданчик — Світ льоду та снігу, це територія, на якій збудовані крижані будинки в натуральну величину. Окрім крижаних скульптур в Харбіні можна також покататися на лижах, на собачій упряжці, покупатися в зимовій ополонці Сунгарі.

Харбинський фестиваль є одним із чотирьох найбільших у світі, поряд з японським Фестивалем снігу в Саппоро, Канадським зимовим карнавалом у Квебеку і Норвезьким лижним фестивалем. Утім, наймасштабніших серед них є саме дійство в Харбіні. Фото Reuters.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати