Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Браво, «ДахаБраха»!

Відомий український музичний етно-гурт із успіхом виступив у Вашингтоні
23 листопада, 19:29
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Нагадаємо,  батьком-засновником  «ДахиБрахи» є  знаний режисер Владислав Троїцький. Назва гурту складена зі слів «давати» та «брати» за словником Грінченка.  «ДахаБраха», як музичний колектив,  був створений спеціально для театрального проекту «Україна містична», який розпочав Влад Троїцький у ЦСМ «Дах» ще 2004 року. Поступово колектив став розширяти свої творчі межі і виник їхній унікальний стиль  — етно-хаос. Пісні, виконувані в автентичній манері, поєднуються зі звучанням широкого ряду інструментів із різних куточків світу, і урізних музичних жанрах: мінімалізм, хіп-хоп, соул, блюз...  Артисти записують альбоми, активно гастролюють, презентуючи самобутню культуру нашої країни у світі.

Днями відбувся концерт «ДахиБрахи»  у Вашингтоні. Валерій Чалий, Надзвичайний і Повноважний посол України в США  відзначив почесною грамотою артистів. «Близько 700 американських глядачів, зі свого боку, вітали бурхливими оваціями український «Щедрик», ліричну пісню кримськотатарською мовою та ще багато різноманітних композицій, які пролунали з однієї з найбільших сцен столиці Сполучених Штатів — концертної зали «Стратмор»», — повідомила прес-служба Посольства у Facebook.

До речі, перед початком вечора  дипломати та представники волонтерської організації української громади США «United Help Ukraine» провели дискусію щодо реалізації  благодійних проектів на підтримку України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати