Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фільми UP UA STUDIO «Між нами» та «Король Лір» візьмуть участь у Міжнародному Інтернет Кінофестивалі Star Independent

08 грудня, 14:23

Дебютний повнометражний ігровий фільм Соломії Томащук «Між нами» та документальна картина Дмитра Грешка «Король Лір: як ми шукали любов під час війни» увійшли до програми кінофестивалю. Продюсеркою обох фільмів є засновниця UP UA SТUDIO Поліна Герман.

Головні ролі в картині «Між нами» зіграли Ірма Вітовська, Анастасія Пустовіт, Дмитро Сова, Євген Ламах, Сергій Детюк, Михайло Дзюба та інші. Автор(к)и сценарію: Соломія Томащук, Юрій Дунай, режисерка: Соломія Томащук, оператор – постановник: Юрій Дунай.

Фільм у листопаді вийшов в український прокат (дистрибутор — FILM. UA DISTRIBUTION) і зараз вже доступний для легального перегляду онлайн.

Фільм «Король Лір» є вже другою спільною роботою Дмитра Грешка та Поліни Герман і оповідає історію переселенців в Ужгороді, які намагаються відновитись завдяки участі у театральній постановці.

Кіноперегляди в Інтернеті стають пріоритетними у наш час, коли головні світові онлайн-платформи навіть власноруч запускають кінопродукцію. Хоча кінотеатри не збираються втрачати свою вагу, аудиторія онлайн-новин в рази перевершує кількість глядачів в кінозалах, що призводить до зростання зацікавленості у світі онлайн-подій у кіно.

Цей тренд відображає та підтверджує Міжнародний Інтернет Кінофестиваль Star Independent, який проводиться вже в 9-й раз. У проекті передбачені конкурсні перегляди, доступні глядачам у будь-якій точці світу, і різноманітні офлайн-події на різних площадках кількох країн.

Географія фестивальних робіт постійно розширюється, охоплюючи міста від Іспанії та Барселони до Києва, Колорадо, Майамі та Нью-Йорка. Локації фестивалів постійно змінюються, відповідаючи мобільності сучасного світу, привертаючи нових прихильників кіно як глядачів і учасників конкурсів та збільшуючи громадську увагу.

Злиття аутентичної української культури з проявами української діаспори в Америці відкриває можливість створення мосту між різними світами. Це стало одним з пріоритетів Оргкомітету Міжнародного Інтернет Кінофестивалю Star Independent, особливо через збільшений інтерес до українського соціуму та культури через події, спровоковані повномасштабною російською агресією.

Більше половини конкурсних робіт у 8 номінаціях представлені українськими кінематографістами або у спільних проектах. Їх оцінює міжнародне журі під керівництвом відомого режисера, сценариста та продюсера Вадима Перельмана.

Головні події фестивалю цього року відбудуться в Майамі з 15 по 19 грудня. За словами Олени Яремчук, засновниці та генеральної продюсерки Міжнародного Інтернет Кінофестивалю Star Independent, це важливий інструмент впливу на світовому культурному та інформаційному полі, а також платформа для комунікацій представників української діаспори в різних куточках світу.

Фестиваль розпочнеться показом фільму «Довбуш» режисера Олеся Саніна в одному з престижних кінотеатрів Майамі. Гості фестивалю матимуть можливість крокувати червоним хідником, смакувати галицьку кухню та відвідати виставку картин Yaremchukart, почути виступи гурту «Мрія», Ксани Сергієнко, Тетяни Меламед, Світлани Постемської-Наірсей, Людмили Касьяненко, чудову скріпку Константина Віолін, та подивитись на танцювальний колектив «ДенсФолкМодерн».

У програмі фестивалю передбачено червону доріжку та церемонію нагородження для дітей. З метою підтримки дітей України, відбудеться допомога українському дитячому фонду «Благодійний фонд You for Ukraine», який допомагає з реабілітацією українських дітей-інвалідів.

Також у рамках фестивалю заплановано проведення кінофестивальної лабораторії, де відбудуться зустрічі з відомими кінематографістами, обговорення з американськими та українськими блогерами Майамі на тему: зміна ставлення до України в Майамі, Нью-Йорку, Америці, світі, спільна колаборація.

Крім того, заплановані майстер-класи для професіоналів, що розглядатимуть вплив штучного інтелекту на медіаіндустрію. Для доступу до конкурсних робіт досить зайти на сторінку Star Independent у Facebook з 15 грудня.

Також Українська столиця стане одним з міст, які прийматимуть події 9-го онлайн-кінофестивалю Star Independent. Головний партнер заходу — громадське об?єднання «Кіноспільнота», яке очолює Наталя Соболєва. У рамках цього заходу 21 грудня відбудеться прем'єра грузинсько-американського мультфільму «Витязь в тигровій шкурі» режисера Мирзи Давида Папуна Давітая та церемонія нагородження українських переможців.

Символічно, що головні герої українського фільму «Довбуш» та грузинського «Витязь в тигровій шкурі» — це народні герої, які представляють свою культуру та її цінності.

Також офлайн-подія на підтримку кінофестивалю відбудеться в Нью-Йорку 22-23 грудня з партнерами кінофестивалю Команда «Геометрія» — глядачі зможуть подивитися фільм «Довбуш» Олеся Саніна, та  «Щедрик» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко.

Постійним генеральним спонсором події є Юридична Консалтингова Група «Яремчук та партнери». Підтримала захід і оудиторська група  «Планета».

Інтернет — це світ без кордонів, не лише географічних. Інтернет розширює можливості кожної людини, а якісне кіно завжди спонукає до самовдосконалення. Створення кращого світу через дії окремої людини — ось місія Міжнародного Інтернет Кінофестивалю. Це важлива подія, яка сприяє культурному обміну та співпраці між країнами через кінематограф.

Партнери: бренд “Біла Королева”, Vidby.

Спонсори: @opium_beauty_club, @spasunnyisles, @miamiquiz, @fred_astaire_hallandale_beach, @ilona_travelona, @lidia_aromalife, @miamiluxinvest, @coastocoastmaterials, @stronova.maria, @topvizio.

Соціальні партнери: @intellectualleadership, @dovzhenkoleague, @koronatsia_slova, @top.teens.club_, @lionkingtavadiafoundation

Преса: @flanduagazine, @travel_2art, @proukraine_magazine.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати