Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гарний настрій гарантовано!

9 червня в Національній опері покажуть супер аншлаговий «Любовний напій»
07 червня, 10:02
СЦЕНА З ВИСТАВИ «ЛЮБОВНИЙ НАПІЙ». НА ФОТО: ЛІЛІЯ ГРЕВЦОВА (АДІНА) І МИХАЙЛО КІРІШЕВ (БЕЛЬКОРЕ, СЕРЖАНТ СІЛЬСЬКОГО ГАРНІЗОНУ) / ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПУТРОВА

Як все ж таки швидко летить час! У кінці червня шанувальники класики відмітять 9-річчя, як репертуар нашої столиці прикрасила опера-буфф Гаетано Доніцетті — «Любовинй напій». Від дня прем’єри і до нині всі вистави відбуваються з аншлагами, а під час дійства глядачі сміються до сліз (погодьтеся, що це буває дуже рідко на оперній сцені).

Нагадаємо у 2009 році з малознаним у Києві твором Доніцетті «Любовний напій» нашу публіку познайомили відомий італійський режисер Італо Нунціата і диригент Володимир Кожухар. Ця вистава народилася у співпраці між колективом Національної опери та Італійським інститутом культури. Постановку з великою цікавістю дивляться глядачі різного віку. Часто на покази ходять сім’ями і компаніями, а після перегляду публіка виходить із театру з посмішками на устах бо постановка дуже позитивна і її можна назвати «еліксиром» гарного настрою...

До речі, «Любовний напій» став сороковою оперою творчому доробку Доніцетті. Приступаючи до роботи над нею, композитор з іронією написав своєму постійному лібретисту Феліче Романі: «Маю написати оперу за два тижні. З них даю вам лише один. Тільки майте на увазі, що у нас примадонна-німкеня, тенор-заїка, буффо з козлячим голосом і безликий французький бас. Тим часом можете себе прославити...»

Київська постановка сповнена тонкого гумору. Вона зачаровує слухачів красою мелодій і здається, що найскладніші партії артисти виконують так легко, немов граючись. Оригінальне художнє оформлення вистави здійснила Марія Левитська, а хормейстером виступав Богдан Пліш, для якого ця постановка стала  яскравим масштабним дебютом в класичному оперному жанрі. У суботу за диригентський пульт стане харизматичний маестро Алла Кульбаба. Головні партії виконують: Лілія Гревцова (Адіна), Сергій Пащук (Неморіно), Ольга Матушенко (Джаннетта), Михайло Кірішев (Белькоре), Дмитро Агеєв  (Дулькамара) та інші.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати