Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Грін та його герої в ілюстраціях

У Старому Криму в Меморіальному будинку-музеї письменника відкрито виставку графіки
12 вересня, 00:00
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

На вернісажі представлено ілюстрації до творів Олександра Гріна (справжнє ім’я — Олександр Степанович Гриневський — відомий прозаїк, представник романтичного реалізму, хоча сам себе письменник зараховував до символістів), що були виконані художником-графіком Оксаною Хейлик.

Серед візуалізованих творів — відома повість «Червоні вітрила» і менш відоме широкому колу читачів гринівське оповідання «Дика троянда». Також серед малюнків можна побачити й будиночок письменника. Представлені на виставці ілюстрації опубліковано у збірці творів Олександра Гріна, що вийшла цього року. До речі, до цієї збірки увійшов незавершений роман «Недоторка».

Союз творів Олександра Гріна і малюнків Оксани Хейлик не випадковий. У письменника і художниці є одна спільна риса — кохання в Криму. Ілюстрації Хейлик присвячено різним куточкам півострова: Херсонесу, мису Фіолент, Старому Криму. А відому стежку зі Старого Криму до Коктебелю, якою письменник ходив у гості до художника і поета Максиміліана Волошина, було названо на честь Олександра Гріна.

Оксана Хейлик проілюструвала більш ніж 30 книжок. Серед її проектів — серія альбомів «Художня енциклопедія історичних місць» — це близько 700 робіт з архітектурними видами Києва, Львова, Луцька, Одеси, Чернігова, Донецька й кримські пейзажі, що виконані у старовинній техніці гризайль, а також Оксана — авторка серії альбомів «Порти світу». Хейлик має винагороди: «Краща книга року» і «За внесок у розвиток книги».

 

 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати