Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кіносага про сумного клоуна

04 липня, 12:06
ЛЕОНІД ЕНГІБАРОВ УВІЙШОВ ДО ІСТОРІЇ ЦИРКУ ЯК ЯСКРАВИЙ ПРЕДСТАВНИК ФІЛОСОФСЬКОЇ КЛОУНСЬКОЇ ПАНТОМІМИ / ФОТО З САЙТА LEONIDENGIBAROV.RU

Відома російська актриса Ксенія Раппопорт зіграє роль матері «сумного клоуна» Леоніда Енгібарова у фільмі Георгія Параджанова «З осінню в серці». Фільм розповість про останні роки життя актора, повідомляють РІА «Новости». Мати клоуна Антоніна Андріанівна, проста кравчиня з Мар’їного Гаю, пережила свого знаменитого сина, ставши свідком його раптової смерті 1972 року.

Зйомки картини Параджанов планує розпочати у вересні нинішнього року. За його словами, фільм розповість про останні роки життя актора. «Довго я його знімати не буду. Розраховую через 15 місяців випустити», — зауважив Параджанов.

Нагадаємо, Леонід Енгібаров (1935—1972 рр.), будучи творцем амплуа «сумний клоун», увійшов до історії цирку як яскравий представник філософської клоунської пантоміми. Надзвичайна особистість і творчість видатного міма стали джерелом натхнення для багатьох його сучасників, що присвятили Енгібарову свої твори. Енгібаров також відомий як автор новел і власних реприз. У своїх виступах він широко використовував прийоми пантоміми, акробатики, еквілібристики та жонглювання.

Георгій Параджанов — племінник славетного режисера Сергія Параджанова, російський режисер, сценарист, продюсер, художник. Він відомий роботами у сфері документального кіно. 2012 року зняв свою першу ігрову стрічку «Всі пішли», яка отримала низку призів на міжнародних кінофестивалях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати