Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про страх і надію

26 квітня до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу лунатиме легендарний «Реквієм» Дж. Верді
20 квітня, 11:40
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Нагадаємо, Messa da Requiem (Реквієм) — єдиний твір Джузеппе Верді, який користується величезною популярністю у світі, як і кращі з 26-ти опер маестро. Як зазначають музикознавці, цей знаменитий твір близький за стилем до пізніх опер композитора. Релігійний за формою, але за змістом і духом є світською музикою. Прославляє силу і красу людського духу, зачаровує слухачів яскравими і драматичними емоціями.

«Реквієм» увічнив пам’ять про великих співвітчизників Верді: композитора Джоаккіно Россіні та письменника Алессандро Мандзоні. 13 листопада 1868 р., коли помер Россіні, Дж. Верді написав: «Хоча мене і не пов’язувала з ним дуже тісна дружба, я оплакую разом з усіма втрату цього великого артиста... це була слава Італії! « У цьому трагічно-ліричному творі меланхолія і страх пройняті надією...

«Реквієм» Дж. Верді виконують: Хор, Симфонічний оркестр Національної опери України (диригент — Микола Дядюра — на фото), солісти — Оксана Крамарєва (сопрано), Анжеліна Швачка (мецо-сопрано), Михайло Дідик (тенор) і Євген Орлов (бас).

Вечір відбудеться у Національній опері за сприяння Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати