Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Віват, Оффенбах!»

Град-концерт з українсько-французьким колоритом
21 квітня, 11:50
ФОТО АНАТОЛІЯ ФЕДОРЦІВА

22 квітня в Національному театрі оперети лунатимуть твори видатного маестро. Міжнародний проект присвячений творчості одного із засновників класичної оперети — Жака Оффенбаха. Вечір відбудеться в рамках «Французької весни в Україні». Твори всесвітньо відомого композитора прозвучать у виконанні солістів та оркестру Національної оперети, а за диригентським пультом виступить Філіпп Уї (Франція).

— «Віват, Оффенбах!» — масштабний творчий проект, який стане святом, як для поціновувачів мистецтва, так і для артистів і музикантів, — вважає Богдан СТРУТИНСЬКИЙ, художній керівник Національної оперети. — А ще це величезний досвід та прекрасна виконавська школа для нашого колективу.

— Свого часу Оффенбаха називали «Моцартом Єлісейських полей», — нагадує виконавчий директор Французького Інституту в Україні, аташе з питань культури Матьє АРДЕН. — Музика класика продовжує зачаровувати публіку і сьогодні. Оперети Оффенбаха прикрашають афіші різних театрів світу, проте в Україні вони виконуються не часто. Концерт «Віват, Оффенбах!» виправить цю несправедливість. Солісти і музиканти Національного театру оперети виконають найбільш блискучі уривки під орудою маестро Філіпа Уї.

У програмі концерту лунатимуть уривки з популярних оперет «Орфей у пеклі», «Прекрасна Єлена» і «Паризьке життя», а також із некомічної вистави «Казки Гофмана».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати