Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Агресора переможе... сміх

Іван ПЄТУХОВ: «Українці втомилися від негативу...»
17 липня, 12:00
КАРИКАТУРА ВІКТОРА ГОЛУБА

Творчий конкурс «Перемогли гітлера — здолаємо й путлера», що приурочений до 70-річчя завершення Другої світової війни та Дня Перемоги над нацизмом у Європі, перейшов у активну фазу. Як уже писав «День», мистецькі змагання проводяться у шести номінаціях: поетичний твір, гумористичне оповідання, пісня, карикатура, фотографія та відеоролик. Організатори заходу — редакція журналу «Камуфляж» разом із Національною Асамблеєю України, Всеукраїнською громадською платформою «Україна — це Я», громадською спілкою «Слава Україні!» та за підтримки Міністерства культури України — мають на меті за допомогою талановитих людей створити справжній образ України, показати героїзм та винахідливість наших громадян у боротьбі з путінським та іншими тоталітарними режимами.

«Спочатку ми планували створити виключно карикатурний конкурс, — розповідає голова оргкомітету конкурсу і голова журі Іван Пєтухов. — Але пізніше вирішили додати і вірші, й пісні, й відео — це, на мою думку, правильно та виглядає більш природно. Адже ми хочемо показати, що цінності, які зворушив Майдан, ми поширюємо і надалі. Нам не можна працювати лише на негативі, люди й так від нього втомилися, тому треба створювати ось такі проекти».

Наприклад, на одній із поданих на конкурс карикатур зображено Путіна у гамівній сорочці, на рукавах якої — прапори ЄС та США. Це робота українського карикатуриста Володимира Казаневського. Чи вдасться світовій спільноті втримати російського лідера, чиї зв’язки з реальністю колись уже ставили під сумнів?

Роботи приймаються до 10 жовтня 2015 року. Творчий доробок можна надсилати на адресу: 01001, Київ-1, а/с 175 та на e-mail: [email protected]. Розмір файлу не має перевищувати 3 Мб.

До речі, організатори не робили жодних вікових або інших обмежень для учасників конкурсу. Головне — щоб роботи стосувалися російської агресії в Україні та були створені у 2014—2015 роках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати