Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто робить "Погоду" на ICTV

08 травня, 00:00

Насамперед її роблять професіонали. Не від метеорології. Від мистецтва. Режисер програми Алла Заманська - постановник гучної вистави "У чеканні Годо" С. Беккета в експериментальному театрі-студії Києво-Могилянської академії. Сценарист Олена Косенко - кінознавець за фахом. І, нарешті, головний герой "Миколиної погоди" - артист Київського театру на Липках (ТЮГ) Микола Луценко.

Ця творча група щодня випускає в ефір єдиний в Україні аналог американського шоу погоди. Чотирихвилинний іронічний скетч повинен відповідати непорушним американським стандартам раз і назавжди. Жодної самодіяльності та місцевих відсебеньок. Заборонено навіть спецефекти. І при цьому - обов'язкова щоденна оригінальність тексту та режисури. А тому в студії - атмосфера напруженої зібраності. Ну справжня "небесна канцелярія".

В ефірі святково-яскрава й смішна, "Миколина погода" для її творців - буденна і не дуже весела робота. І коли вже проминули дві години підготовки, запису й монтажу програми найкуменднішим для сторонньої людини видався запит факсу із зведенням погоди. Набравши номер телефону, Олена стурбовано спитала в слухавку: "Алло, це Гідрометцентр?..."

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати