Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Королі естради та мільйонери

14 січня, 00:00

Минулий рік на «1+1» був роком серіалів і нових зірок. Початок цього року обіцяє стати часом відкриття нових програм. На цьому тижні глядачів чекає одразу два такі відкриття, одне з яких — чиста прем’єра, а друге — добре знайома, але оновлена гра. У першому випадку йдеться про музичне ток-шоу під назвою «Життя прекрасне», у другому — про інтелектуальну гру «Перший мільйон». Тема передачі «Життя прекрасне» — зв’язок часу й музики. У гостях у колишнього російського міністра культури Михайла Швидкого і співачки Олени Перової побувають Тамара Гвердцителі та Олена Апіна, Валерій Сюткін і Олена Свірідова, Алсу і Вахтанг Кікабідзе, Дмитро Харатьян, Любов Поліщук і багато інших. З «Першим мільйоном» усе зрозуміло — люди виграватимуть гроші за допомогою своїх знань. Але й тут на глядачів чекає сюрприз: місце Данила Яневського й Анатолія Борсюка за «мозковим» пультом займе новий ведучий...

«Життя прекрасне» — проект, що з’явився на російському каналі СТС під патронатом продюсера Олександра Роднянського. Один з ведучих програми, Михайло Швидкой, зізнається, що дуже любить естраду й насправді вважає її великим мистецтвом: «В естраді фіксується масовий досвід нації. Ми всі живемо в чудовому, а іноді жахливому поєднанні слів і звуків, які складають пісні. І всі високочолі інтелектуали можуть як завгодно знущатися з деяких естрадних пісень, але вони це знають. Це входить в голову поза твоїм бажанням, і, отже, це треба якимсь чином осмислювати». У студії на записі з’являються гості — відомі співаки, композитори, поети, письменники й навіть політики — кожен зі своєю улюбленою піснею й несподіваним для власного репертуара виконанням. У компанії Михайла Швидкого та Олени Перової кожен iз них зможе почуватися органічно — від Тамари Гвердцителлі до Алсу. Якими тільки гранями не повернеться для глядача «Життя прекрасне»! Ось Олена Апіна з подробицями біографії: як із саратовської дівчини, в якої головною мрією була не лялька Барбі, а піаніно, вона перетворилася на відому співачку. Ось «золота дитина» Алсу з розповіддю про те, яка сила примусила її — татарку за національністю, мусульманку за віросповіданням — вийти на естраду, ставши предметом наслідування для «голопузих» девчаток-тінейджерів. Олена Свиридова — невтомна екстремалка — займається дайвінгом, їсть змій і співає проникливі пісні. Вахтанг Кікабідзе — син відомої співачки Манани Багратіоні — свого часу «отримав догану» від матері-артистки за те, що кинув два курси Інституту іноземних мов заради естради. Усе це — в програмі «Життя прекрасне» на «1+1». Тому що життя дійсно чарівне, дається людині один раз, і його треба прожити так, аби не було болісно… Цю відому істину на 56-му році життя «відкрив» для себе Михайло Швидкой і дійшов висновку, що саме в популярних піснях сконцентрувалося відчуття радості життя. «Коли люди починають займатися творчістю, це означає, вони долають страх перед життям, біль втрат, розгубленість і т. д.», — говорить він. Так народилася назва програми.

Мистецтво, звісно, вимагає не тільки талантів, а й грошей — ось чому друга програма в цьому сезоні, що стартує на «1+1», — «Перший мільйон». У нової гри є новий ведучий — це актор Театру імені Івана Франка Остап Ступка. Такий собі мачо в строгому костюмі — новий господар інтелектуальної студії — вразить не одного глядача несподіваною імпровізацією, а поки він уживається в образ, претенденти на володіння мільйоном проходять попередній відбір. Правила гри залишилися здебільшого колишніми, але все ж деякі зміни сталися й тут. Усі вони слугують одній меті — ускладнити процес добування грошей. Збільшився «поріг» незгораємої суми, тобто тепер бути впевненим у тому, що заробленим грошам уже не загрожує зникнути з кишені гравців, можна буде тільки на позначках «250 грн.» і «8 000 грн.». Помітно зросла ціна останніх питань, що на декілька градусів підвищило напруження пристрастей. Після відповіді на передостаннє запитання сума виграшу відразу збільшується з 64 000 до 250 000 гривень, після чого — пряма дорога до мільйона відкрита! У тому, що виграти може кожний наділений інтелектом, — можна не сумніватися. Першими гравцями оновленого мільйона стануть лідер «Океану Ельзи» Славко Вакарчук, переможниця конкурсу «Євробачення» Руслана, олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва та найсильніша людина планети Василь Верастюк. А от хто візьме гору в сутичці двох родичів: Богдана та Остапа Ступок — це ще треба подивитися!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати