Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Межа»

На каналі «1+1» розкажуть про новий словацько-український фільм, який днями виходить у прокат
10 листопада, 14:04
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Вночі з 12 на 13 листопада о 01.10 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» йтиметься про словацько-український фільм «Межа» режисера Петера Беб’яка, який виходить у прокат...

У кадрі 2007 рік. Словаччина на порозі вступу до Шенгенської зони, провадяться заходи з посилення українсько-словацького кордону. Для ватажка контрабандистів Адама все це лише ускладнює життя, в якому й без того проблем не бракує: всупереч волі батька, донька Адама збирається виходити заміж за українця, а його кримінальні спільники беруться переправляти через кордон наркотики. Як і всякий досвідчений мафіозі, Адам розуміє, що разом із грубими грошима, з наркотиками приходять великі проблеми. Але схоже, що взяти ситуацію під контроль цього разу буде не так просто, адже правила гри на кордоні України та Словаччини вже не будуть такими, як раніше.

Стрічку «Межа» влітку було відзначено нагородою за найкращу режисуру на престижному фестивалі в Карлових Варах. Через неприхований чорний гумор «Межі» світові критики одразу почали порівнювати стрічку з серіалом «Клан Сопрано» і з фільмами Еміра Кустуріци. Режисер Петер Беб’як такий вплив визнає, але зауважує: «Нічого не маю проти Кустуріци, але свої фільми я роблю по-своєму. Якщо перед вами історія про людей, які пиячать, б’ються й грають на акордеоні, — це ще не означає, що її автором є Кустуріца».

Поруч зі словацькими акторами в фільмі зіграли українці Станіслав Боклан, Римма Зюбіна, Олександр Піскунов, Володимир Геляс та Макар Тихомиров.

Також варто зазначити, що у вересні словацький оскарівський комітет висунув стрічку на здобуття нагороди Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий іншомовний фільм».

Розгорнута інформація подаватиметься також про інші кінотеатральні новинки. Зокрема, про американсько-британську сатиричну драму «Субурбікон» (режисер Джордж Клуні), австралійський психологічний трилер «Берлінський синдром» (режисер Кейт Шортленд), американську драму «Вогнеборці» (режисер Джозеф Косинський), китайсько-британський бойовик «Шанхайський перевізник» (режисер Чарльз Мартін) та кінокомікс «Ліга справедливості» (режисер Зак Снайдер).

А ще в програмі — телеесеї про французького режисера Франсуа Озона та американських акторів Дені Де Віто й Енн Гетевей.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати