Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мозаїка зі складною історією

Дівчина з Йорданії створює красу однією рукою
03 липня, 09:19

Учениця середньої школи Рама Абу Хашиш використовує праву руку для створення дивовижних творів мистецтва з мозаїки, кидаючи виклик стереотипам щодо осіб з інвалідністю.

Рама Абу Хашиш, учениця середньої школи, використовує праву руку для виготовлення вишуканих мозаїчних фігур, іноді використовуючи протез лівої руки. Їй було дев’ять місяців, коли вона втратила руку в автокатастрофі, і після першого потрясіння і горя внаслідок аварії батьки швидко обійняли доньку і зробили все, що в силах, щоб інвалідність не стала перешкодою до її життя.

Отець Махмуд Абу Хашиш сказав: «Якщо людина втрачає частину тіла, то це великий біль, і з ним дуже важко впоратися, тим більше, що це рука, ми всі виробляємо дві руки, і ми намагалися бути другою рукою Рами.»

«Хвала Богові, Рама була сильною, пристосувавшись до себе, і вона це доводила нам, коли і робила картини для людей».

За інформацією «Reuters», Рама проводив довгі години, використовуючи протез і ламаючи невеликі шматочки каменю, потім формуючи їх у великі твори мистецтва, що висвітлюють спадщину Йорданії. Найбільше, — зазначає молода художниця: «є бажання надіслати повідомлення через своє мистецтво кожній людині з обмеженими можливостями, що немає нічого на їх шляху, ім’я якого неможливо».

«Я Рама Абу Хашиш, мені 17 років, моє хобі — це мозаїка. Я хотіла би сказати будь-якій людині, яка має інвалідність, боротися з цим без сорому, виходити і бачити людей, і робити все, що вона може зробити».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати