Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагорода за «вибухову й ефективну журналістику»

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії
20 квітня, 12:59
4 ГРУДНЯ 2017 РОКУ. КОКС-БАЗАР. 11-РІЧНИЙ ХЛОПЧИК ІЗ НАРОДНОСТІ РОХІНДЖА ПІШОВ З ЖИТТЯ, НЕ ЗМІГШИ ПОБОРОТИ ТРИВАЛУ ХВОРОБУ. ЗА ВИСВІТЛЕННЯ ПОНЕВІРЯНЬ ЦІЄЇ МУСУЛЬМАНСЬКОЇ МЕНШИНИ, ЯКА ЗМУШЕНА ВТІКАТИ З М’ЯНМИ ДО БАНГЛАДЕШ, ІНФОРМАГЕНЦІЯ REUTERS ЗДОБУЛА ПУЛІТЦЕРІВСЬКУ ПРЕМІЮ / ФОТО РЕЙТЕР

16 квітня 2018 року в Школі журналістики Колумбійського університету оголосили переможців Пулітцерівської премії — престижної нагороди, яку надають у США за досягнення в галузі журналістики, літератури, музики. Під час урочистої церемонії адміністратор Дана Кенеді наголосила, що переможці в журналістських категоріях підтримують найвищу мету — вільну та незалежну пресу, навіть у найскладніші часи. «Ці хоробрі, надихаючі та віддані журналісти у своїх новинних організаціях є безстрашними в своїй місії підтримки «четвертої влади», — наголосила вона. Нагороди було надано в 14 журналістських і 7 мистецьких категоріях. 

Премію Пулітцера «за служіння суспільству» одержали журналісти американських газет The New York Times і The New Yorker — за «вибухову й ефективну» журналістику — статті, присвячені темі викриття сексуальних домагань у Голлівуді. Журналісти The New York Times розділили ще одну премію з колегами із The Washington Post — за висвітлення подій щодо втручання РФ в американські вибори. Їх відзначили за висвітлення подій «у суспільних інтересах, що значно поглибило розуміння нацією російського втручання в президентські вибори 2016 року і зв’язки РФ з кампанією Трампа, його перехідною командою та адміністрацією», йдеться на сайті.

16 КВІТНЯ 2018 РОКУ. САНТА-РОЗА. СПІВРОБІТНИКИ ВИДАННЯ PRESS DEMOCRAT СВЯТКУЮТЬ ПРИСУДЖЕННЯ ЇМ ПУЛІТЦЕРІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ ЗА ВИСВІТЛЕННЯ ІСТОРИЧНИХ ПОЖЕЖ У МІСТІ САНТА-РОЗА В КАЛІФОРНІЇ / ФОТО РЕЙТЕР

У категорії «художня фотографія» нагороду присудили співробітникам інформаційної агенції Reuters — «за шокуючі фотографії, що розповіли світу про насильство, з яким зіштовхнулися представники народності рохінджа, які змушені були покинути М’янму». За новинне фото нагороду присудили Раяну Келлі з видання Daily Progress, який відобразив момент, коли під час заворушень у Шарлоттсвіллі автомобіль в’їхав у натовп. Time відзначає, що фото Келлі відзняв, коли працював у цьому виданні останній день.

Пулітцерівський комітет нагородив премією в музичній категорії альбом «DAMN.» американського репера Кендріка Ламара, який назвали «віртуозною колекцією пісень, об’єднаною простонародною автентичністю та ритмічним динамізмом» і пісня якого розповідають про життя сучасного афроамериканця. ЗМІ пишуть, що хіп-хоп виконавець отримав цю премію вперше. «Коли Кендрік Ламар виграв Пулітцерівську премію в галузі музики він також став першим виконавцем ні джазової, ні класичної музики, який удостоївся такої честі за 75 років».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати