Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Олександр ХАРЧЕНКО: «У Росії не існує правосуддя»

У Києві представили фільм про «в’язня Кремля» Романа Сущенка
10 лютого, 13:41
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Цього тижня, напередодні дня народження журналіста «Укрінформу» та політичного в’язня Росії Романа Сущенка, у клубі Кабінету Міністрів України було представлено фільм «В’язні Кремля». Нагадаємо, Романа Сущенка було затримано в Росії, коли він прибув туди з приватним візитом. Звинуватили його в тяжкому злочині — шпіонажі. Журналіст перебуває під слідством із 30 вересня 2016 року. За весь цей час він жодного разу не побачився зі своїми близькими і навіть не мав можливості спілкуватися по телефону. Як зазначає його адвокат Марк Фейгін, на всі законні прохання мати контакти з родиною суд відповідав відмовою. Єдиним шляхом зв’язку Ігоря Сущенка із сім’єю є листи, яких він за час перебування за ґратами написав понад сорок...

Представлення фільму було приурочено до дня народження журналіста. Міністр інформаційної політики Юрій Стець подякував усім, хто працює над звільненням політичних бранців, і наголосив на тому, що необхідно зробити все для того, щоб звільнити наших земляків якнайшвидше. На заході були присутні Ірина Геращенко, перший заступник голови ВРУ, уповноважений Президента з мирного розв’язання конфлікту на Донбасі; міністр закордонних справ Павло Клімкін, десятки колег-журналістів, зокрема з «Укрінформу».

«У Росії не існує правосуддя. Працювати над звільненням таких незаконно ув’язнених, як Роман, важливо й для того, щоб стримувати її агресію, бо в такий спосіб Росія випробовує, як далеко вона може зайти. Зараз іде війна гібридів проти митців, таких, як Роман, та людей, які мають серце», — відзначив генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко.

Після офіційної частини присутнім представили 20-хвилинний документальний фільм, у якому про історію Романа Сущенка розповідали його родичі, адвокат, друзі у Франції — Галина Акерман та Алла Лазарєва, а також ті, хто працює над визволенням Романа, — Ірина Геращенко та Юрій Тандіт. Ішлося також про інших політичних полонених, зокрема про Геннадія Афанасьєва, котрому вдалося вийти на свободу. На зустрічі було представлено також виставку фоторобіт Романа Сущенка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати