Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У "Студії 1+1" укотре проблеми з Нацрадою

16 травня, 00:00

- Чи правда те, що Національна рада з телебачення та радіомовлення України досі не прийняла звіту "Студії 1+1" за три перших із початку року місяці перебування в ефірі УТ-2, що ви його подали ще 20 березня?

Олександр Роднянський, генеральний продюсер "Студії 1+1".

- Справді, на сьогоднішній день усе саме так. Незважаючи на те, що 91 відсоток продукції, яку ми виробляємо, виходить державною мовою (замість обов'язкових, за умовою ліцензії, 80 відсотків), а програми власного виробництва становлять 68 відсотків. Ці показники на порядок вищі, ніж у будь-якого іншого комерційного каналу в Україні, зокрема, скажімо, й "Інтера", звіт якого пройшов у Нацраді "на ура" одразу.

- Що вам "інкримінують"?

- У тому й то річ, що в такій ситуації ми маємо справу з чиновниками, які прямо нічого не кажуть, знов, як у відомій історії з "Післямовою", йде туманне формулювання про "невідповідність мовлення "Студії 1+1" програмній концепції". Ще один доволі суперечливий аспект - що, мовляв, не можна зараховувати в частку продукції власного виробництва здійснюване нами озвучення фільмів. Хоча цей процес - це реальне виробництво, це робочі місця для українських філологів, акторів, технічних працівників. Та й у світовій практиці дубляж прирівнювався до авторського телепродукту, хоча ми в ць цьому разі не наполягаємо на стовідсотковому зарахуванні, але бодай 50 відсотків - це наша принципова позиція. Інакше нас просто ставлять в одину шерегу з "відеопіратами", які демонструють крадену кінопродукцію, як правило, російською мовою.

- Ваша версія "підводних каменів" у розвитку ситуації?

- Я гадаю, що реальна причина таких дій Нацради пов'язана з планом альтернативних претендентів на ефір другого загальнонаціонального каналу, насамперед закритого акціонерного товариства "Гурт", яке намаються видати за Громадське ТБ. Одним з ініціаторів його є всім відомий член Нацради. Мабуть, позначається й тиск деяких депутатів Верховної Ради, що відбивають інтерес певних політичних і фінансових структур.

- Але ваш канал пов'язують з іменем Президента...

- Насправді ми не є ні президентським, ні парламентським, ні прем'єрським каналом. Ми вважаємо себе незалежним, комерційним каналом, що намагається збалансовано, з повагою ставитися до всіх учасників політичного процесу в Україні. І ми ніколи не звертаємо уваги на чутки.

Природно, що крайнім "лівим" ми, як приватне телебачення, видаємося чимось стороннім, небезпечним - звідси й ставлення.

Записала Наталія ЛІГАЧОВА, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати