Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Місцевим радам та тервиборчкомам знову порекомендували дотримуватись закону

03 вересня, 00:00

О.Єльяшкевич звернувся до обласних рад з проханням не надавати переваги у керівництві комісіями представникам окремих кандидатів та рекомендував їм максимально враховувати принцип пропорційного розподілу керівних посад.

З такими рекомендаціями парламентська комісія по контролю за виборами звертається вже вдруге, оскільки перші враховано не було, що призвело то того, що після формування складу територіальних виборчих комісій представники діючого Президента з 225 комісій отримали 80 місць голів комісій, а всі інші кандидати набагато менше: представники Петра Симоненка — 22 місця, Геннадія Удовенка — 18, Віталія Кононова та Олександра Ткаченка — по 16, Олександра Мороза — 14, Володимира Олійника — 12, Василя Онопенка — 11, Євгена Марчука, Юрія Костенка та Наталії Вітренко — по 10, Олександра Базилюка і Олексадра Ржавського — по 3, Юрія Кармазіна — 2, Миколи Габера — 1 місце.

До речі, голова Центрвиборчкому Михайло Рябець назвав необгрунтованою заяву О.Єльяшкевича про порушення законодавства при призначенні керівництва тервиборчкомів. За його словами, у законі ніде не записано, що керівництво тервиборчкомів формується за принципом пропорційного представництва. «А все те, про що говорить О.Єльяшкевич, це його наміри, побажання», — вважає М.Рябець.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати