Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Блаженнійший Володимир (САБОДАН): «Кризу треба пережити»

02 березня, 00:00

Вчора кореспондент «Дня» разом з кореспондентом радіо «Свобода» Валентиною Павленко і президентом Української асоціації релігійної свободи Віктором Єленським взяли інтерв’ю в предстоятеля Української православної церкви Блаженнійшого Володимира (САБОДАНА). Митрополит має світлий розум. Ось лише кілька цитат з його відповідей на наші запитання. Зокрема, на те, де йшлося про загострення протистояння між прихильниками більшої автономії УПЦ від РПЦ і «промосковськими централістами».

— Наша Церква є Українською, маючи деякі права і можливості як автономна, — говорить Блаженніший. — Зараз на порядку денному не стоїть питання, щоби вона здобула цілковиту самостійність. Бо за цим стоять нове роз’єднання і нові непорозуміння. І так дуже прикро, що між духовенством УПЦ, яке сповідує одного Христа, одну віру, немає взаєморозуміння, як повинно бути. Це мене непокоїть. Очевидно, треба дану кризу пережити.

Далі ми поцікавилися, чи є у Блаженнійшого на прикметі людина, яка може продовжити його лінію у керівництві Церквою. До речі, принагідно навели приклад екс-глави УГКЦ Блаженнійшого Любомира (ГУЗАРА), який торік склав свої повноваження.

— Люди завжди є, — відповів Митрополит. — Тільки треба своєчасно знайти ту людину, яка б працювала чесно і самовіддано. Таких чимало в Київській єпархії та й в інших єпархіях. Щодо прикладу Блаженнійшого Любомира, то дуже добре, що в них з Блаженнійшим Святославом панує згода. Згода між ієрархами повинна бути передусім. І до такого варіанта мені треба бути готовим. В житті все може бути.

Інтерв’ю з Митрополитом Володимиром — у наступному номері.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати