Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Борис КОЛЕСНIКОВ: Усе в наших руках!

УЄФА затвердила-таки всі чотири міста України, що прийматимуть учасників чемпіонату
04 червня, 00:00
ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА

Наглядова рада УЄФА ухвалила рішення затвердити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в усіх чотирьох українських містах — Києві, Донецьку, Львові та Харкові. Рішення приймали у швейцарському Ньоні, де розташована штаб-квартира Європейського союзу футбольних асоціацій, після детального розгляду досягнень України у справі підготовки до Євро-2012, про що повідомив Інформаційний центр «Україна-2012».

Нагадаємо, що перед тим, як зробити висновки на користь українських міст, експерти УЄФА побували у двох містах — столиці України та Львові; детально проаналізували ситуацію на будівництві проблемних об’єктів і звітували Наглядовій раді. Ось що заявив після схвального вердикту експертів УЄФА віце-прем’єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков: «Все в наших руках! УЄФА задоволена працею уряду України щодо підготовки до чемпіонату і констатувала, що за останні два місяці зроблено більше, ніж за попередні два роки».

Наступний іспит на готовність до Євро-2012 очікує на Київ, Донецьк, Львів та Харків у вересні — тоді, за словами Б. Колеснікова, Україна має остаточно вписатися у графіки реалізації всіх проектів. «Якщо ми добре працюватимемо, чемпіонат буде проведено у всіх чотирьох містах. Зрештою, вже зараз я не вірю, що одне або два міста втратять шанси на Євро», — наголосив Борис Колесніков.

Мирослав СЕНИК, голова Львівської обласної ради:

— Ми задоволені рішенням Наглядової ради УЄФА, хоча, не приховуватиму, це було очікуване нами рішення. У нас справді намітився серйозний прогрес у плані готовності до проведення Євро-2012. Що далі? Треба напружено працювати, щоби виправдати цю довіру.

Тадей ЕДЕР, генеральний директор Львівської національної опери ім. Соломії Крушельницької:

— Як на мене, таке рішення Наглядової ради УЄФА — безмежна радість. Вважаю, що це велика історія — і для України загалом, і для Львова зокрема. Бо чемпіонат-2012 пройде, й невідомо, чи колись повториться — й в Україні, й у Львові, але в історію він буде записаний золотими літерами. І все залежить не стільки від того, що нам довірили проведення цього чемпіонату, а, напевно, від всіх нас — як ми до того підготуємося. Справа не в тому, що ми побудуємо стадіон чи перекладемо до Євро всі дороги. Звичайно, й це важливо! Але ж головне, що до нас приїдуть гості, багато гостей. І ми маємо забезпечити їм гідний прийом, причому на всіх рівнях — у тролейбусах, трамваях, на вулицях, у театрах, і все це має бути зроблено на найвищому рівні. Я завжди нагадую людям про закон «Три й одинадцять». Сенс його такий: якщо вам зробили добре, то ви розповісте про це трьом людям, якщо ж зробили зле, наприклад, обдурили чи образили, про це знатимуть одинадцятеро. Я б дуже хотів, щоб у нас не спрацював принцип одинадцятьох. Хай будуть тільки три, але дуже гарні спогади і про Україну, і про Львів — про все, що ми можемо гостям гідно представити. Дозволю собі згадати свою минулорічну поїздку до Барселони, де вже далекого 1992-го відбувалися Літні олімпійські ігри. Не перебільшу, якщо скажу, що й до сьогодні весь світ знає, що там були Олімпійські ігри, а це означає, що це іспанське місто має фантастичний приплив туристів — майже п’ять мільйонів за рік. Чому? Та тому, що у Барселоні туристам комфортно — і щодо готелів, і щодо ресторанів, і щодо театрів. І ми маємо того ж прагнути. Тому не треба зважати на скептиків, які кажуть, що нам не потрібен стадіон, бо хто ж там буде грати після Євро? Ті скептики не бачать далі свого носа... Отож, дай нам Бог не втратити такого прекрасного шансу — це залежить тепер тільки від нас самих.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати