Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Газета не лише загальноукраїнська, а й європейська

22 липня, 00:00
ФОТО ТЕТЯНИ КОЗИРЄВОЇ

Щоранку купую «День», бо ця газета є не лише загальноукраїнська, а й європейська. У ній дізнаюся про найважливіші події в Україні, її державному житті, останні новини від сходу до заходу, проблеми, що стоять перед народом, яке місце України в загальноєвропейському контексті, про нашу історію...

Важливо, що в газеті можна дізнатися думки людей, різних за соціальним статусом, і це цікаво. Завжди цікаво читати відгуки читачів на ті чи інші публікації. Потрібно відзначити також об’єктивний підхід до Західної України, зокрема до Львова, до певних подій, що іноді трапляються у Львові не з волі львів’ян. Як людина театру, високо ціную сторінку «Культура», бо серед різних її матеріалів у кожному номері газети знаходжу фахові рецензії — на театральну виставу, концерт, виставку, які вкрай рідко можна знайти в інших друкованих ЗМІ. Колективу «Дня» завжди вдається тримати руку на пульсі проблем, досліджуючи, зокрема, яким має бути український театр, автори матеріалів із цієї теми висвітлюють ті найкращі явища, які виникають не тільки в столиці, а й у віддалених від центру областях.

Крім того, велика подяка «Дню» за конкурси. Публікуючи найкращі світлини юних і зрілих фотохудожників, ви долучаєте читачів до світу прекрасного. А ще мені подобаються карикатури, бо це одна з найдієвіших форм впливу, близька до народу, як лубок, популярна, має свій генетичний код. Іноді, якщо людина не захоче читати велику статтю і натомість подивиться карикатуру, — зрозуміє суть питання. Впродовж 15 років свого існування «День» змінюється, а це означає, що газета не є консервативною, шукає себе в інтегрованому суспільстві, в якому велику роль відіграє молодь.

«День» — газета для інтелектуалів. А ще — трибуна для виступів людей з високими іменами. Зокрема, мені сподобалося, що книжці Івана Дзюби присвятили цілу сторінку. Коли прочитав про презентацію книжки академіка Дзюби, то одразу ж пішов шукати її у львівських книгарнях. «День» не лише інформує — бентежить серця читачів, дає заряд інформації, поживу для роздумів і доброго настрою на весь день!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати