Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iнспекторiв звинуватили у шпигунствi

06 грудня, 00:00

Iракська влада звинуватила міжнародних інспекторів із роззброєння в шпигунстві та зборі розвідданих для можливого вторгнення США в Ірак. Міністерство закордонних справ Іраку заявило про початок «зловживань» із боку експертів після перевірки ними президентського палацу Саддама Хусейна.

Інспектори відкинули всі звинувачення на свою адресу. Проте офіційний Багдад не надав жодних конкретних доказів своїх слів, і, по суті, iнспекторам нічого було спростовувати. «Їхнє завдання — шпигувати на ЦРУ і Моссад. Вони прибули сюди не для того, щоб пересвідчитися, що Ірак не має зброї масового знищення, а для того, щоб створити найкращі умови для нападу і зібрати найточніші дані», — все, що міг заявити віце-президент Іраку Таха Ясин Рамадан. Нагадаємо, що в 1998 році міжнародних інспекторів було вигнано з Іраку через шпигунство (як запевняли в Багдаді). Зараз, очевидно, не йдеться про припинення роботи експертів, а Ірак просто намагається привернути увагу світової спільноти. До речі, завтра іракське керівництво пообіцяло представити декларацію, яка повинна містити інформацію про наявну зброю масового ураження будь-якого типу. Вашингтон переконаний, що Ірак має запаси такого озброєння, і закликає інспекторів інтенсифікувати перевірки. «Ми хочемо, щоб інспекції були досить агресивними і дозволили нам встановити істину, незважаючи на протидію людей, які зробили все можливе, щоб сховати факти», — заявив прес-секретар Білого дому Арі Флейшер.

До речі, інспектори ООН учора виявили заборонену хімічну рідину — іприт, або гірчичний газ, на одній із іракських військових баз.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати