Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Крижинка" вибуває, але не тане

27 лютого, 00:00

Зіграно чвертьфінальні серії серед вісімки команд Східно-Європейської хокейної ліги: "Сокіл" (Київ, Україна) - "Енергія" (Електренай, Литва) - 9:2 (у гостях) та 5:0 (технічна поразка литовській команді за неявку); "Німан" (Гродно) - "Юність" (Мінськ, обоє - Білорусь) - 1:2, 2:1, ХХ; "Тівалі" (Мінськ) - "Юніорс" (Рига) - 2:6, 3:2, ХХ; "Полімір" (Новополоцьк, Білорусь) - "Крижинка" (Київ) - 7:2, 9:1.

Отже, з двох київських клубів боротьбу продовжить лише один. "Енергія" коштів на візит до Києва не знайшла, хоча, зрозуміло, "Сокіл" їй в будь-якому разі не по зубах. "Крижинка" дала добро "Поліміру" обидві зустрічі провести в Новополоцьку прекрасно розуміючи, що "пройти" другий за рангом клуб регулярного чемпіонату СЄХЛ - ілюзія.

- Та ми, по великому рахунку, і не мали грошей, аби прийняти білорусів на своєму льоду, - пояснив у розмові з кореспондентом "Дня" головний тренер "Крижинки" Олексій Богінов. - З різних причин, насамперед через грип, змушені були вирушити до Новополоцька лише п`ятнадцятьма польовими гравцями. Могли дерзнути і в гостях, почали на рівних, але промазали в двох вірних епізодах. А за 6 секунд до перерви (при 0:1) пропустили прикру другу шайбу, яка нас, по суті, і зламала. Не забувайте, що найстарший у нас - Павло Чурсін - 1973 року народження, а наймолодший - Ігор Котляренко - взагалі учень 11 класу.

До воротаря Андрія Жидких, - веде далі Олексій Богінов, - претензій не маю. Гірше, що ми самі не забивали (хіба що Юрій Горулько та Сергій Годований - в першій зустрічі, Дмитро Можейко - в повторній). Зважте, що "Полімір" - це бувала компанія. Тренує її Володимир Меленчук - один з наставників олімпійської збірної Республіки Білорусь, котра, як відомо, пробилася в Нагано-98. А моїм підопічним вдається тренуватися вдома лише коли трохи "ділиться майданчиком" наставник юнацької збірної України Вадим Сибірко. Проте, хоча наша спеціалізована школа за 2 місяці не одержала від держави жодної копійки, "Крижинка" не збирається складати зброю. Ми готуємо документи для реєстрації власного хокейного клубу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати