Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Дніпропетровщині влаштують "рай" для пенсіонерів

31 жовтня, 00:00

Сесія Дніпропетровської облради, що відбулася в середу, дала згоду на проведення в області економічного експерименту з підвищення пенсій.

Ініціатором масштабного проекту, здатного напередодні виборів схвилювати не тільки літніх виборців Дніпропетровщини, але й усіх пенсіонерів України, став колишній прем'єр-міністр і нинішній голова облради Павло Лазаренко. Виступаючи на сесії, він повідомив, що фахівцями партії "Громада" за участю депутатів із фракції "Єдність", економістів із Києва та харківських юристів розроблено проект, згідно з яким 830 тисячам пенсіонерів Дніпропетровщини, які отримують пенсію нижче від 49 гривень, може бути забезпечено добавку в 10-20 гривень уже з нового року. Добавку цю він назвав "пенсією облради".

Кошти на підвищення пенсій, за словами Павла Івановича, можна отримати так. В області мають бути виділені "приблизно п'ять підприємств, що йдуть під приватизацію". Після визначення їхньої вартості регіональному відділенню Фонду держмайна надається право через конкурс провести приватизацію за компенсаційні сертифікати. Їхня скупка за однією ціною і продаж потенційному інвесторові за іншою має, нібито, дати необхідні кошти. Як припустимий об'єкт приватизації екс-прем'єр назвав підприємство "Дніпробленерго", акції якого на фондовому ринку України котуються дуже високо. Коштів від цього на виплату пенсій "вистачило б на півроку".

За межами пояснень Лазаренко наразі залишилися такі неясності: які ж підприємства на Дніпропетровщині буде пущено під приватизацію за "пенсійним" проектом (чи не ті, бува, яким на сесії він погрожував процедурою банкрутства за неплатежі до Пенсійного фонду); хто стане "потенційним інвестором" і власником акцій (чи не ЄЕСУ?), а також на скільки вистачить отриманих грошей для виплати "пенсій облради" (цілком можливо - до парламентських і президентських виборів)?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати