Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сквадра Адзурра» поки що виправдовує видані їй аванси

16 червня, 00:00

СПОРТ

Група «В»:

Італія — Бельгія — 2:0 (1:0)

У середу на брюссельському стадіоні «Король Бодуен», на якому збірна Бельгії грає всі свої матчі на ЧЄ-2000, відбулася вирішальна гра в групі «В». Італійці, безперечні фаворити цієї групи, просто зобов’язані були довести невипадковість своєї перемоги над турками. І буквально в одній із перших атак їм вдалося забити гола, що став переможним. Нападаючий «Роми» Франческо Тотті зумів виграти боротьбу із захисниками бельгійців і вже на 5- й хвилині господарям довелося починати з центра поля.

Надалі вони зуміли налагодити комбінаційну гру, дуже швидко переводили м’яч до воріт Франческо Тольдо, напівзахист італійців явно поступався своїм візаві. Уродженці Заїру та Хорватії Мбо Мпенза і Бранко Штрупар на вiстрi атаки діяли вельми активно, але реалізація гольових моментів у збірної Бельгії в цей день явно «шкультигала».

Старший тренер «Червоних дияволів» Робер Васейж спізнився із замінами в другому таймі, і хоча вихід на поле дуже досвідченого форварда Люка Ніліса та рідного брата Мбо Мпензи — Еміля — надихнув атаку господарів, візаві Васейжа Діно Дзофф видав свій «козир» у вигляді конструктивного нападаючого Алессандро дель П’єро. Останній зумів переламати ситуацію в центрі поля, і саме він «організував» другий гол у ворота бельгійців — удар Стефано Фіоре метрів з 20-ти був і точним, і сильним — 2:0.

Спроби господарів хоч би «розмочити» рахунок виявилися безуспішними. Перемога збірної Італії вивела її в 1/4 фіналу ЧЄ-2000. На другу путівку в групі «В» продовжують претендувати бельгійці (3 очки), шведи й турки (0 очок), котрі вчора пізно ввечері грали між собою.

Наостанку «День» публікує розклад ігор на етапах плей-оф:

1/4 фіналу:

Матч № 25

«А»1—«В»2 (команди, що посіли 1-е та 2-е місця в цих групах) — 24.06, 19.00. Трансляція на телеканалі СТБ

Матч № 26

«В»1—«А»2 — 24.06, 21.45. УТ-1.

Матч № 27

«С»1—«D»2 — 25.06, 19.00. УТ-1.

Матч № 28

«D»1—«С»2 — 25.06, 21.45, СТБ.

1/2 фіналу:

Матч № 29

Переможці матчiв № 26—27 — 28.06, 21.45. СТБ.

Матч № 30

Переможці матчiв № 25—28 — 29.06, 21.45. УТ-1.

Фінал:

Матч № 31

Переможці півфіналів — 2.07, 21.00. УТ-1 і СТБ.

КОМЕНТАР «Дня»

Геннадій ЛИСЕНЧУК, старший тренер збірної України з мiнi-футболу, завідувач кафедри футболу Національного університету фізкультури України:

«Якщо говорити про матч, що відбувся в групі «В» — Італія — Бельгія, треба сказати, що ті, хто віддавав перевагу й «ставив» на італійців, виявилося, що не помилилися. Можливості більш досвідченої команди з Апеннін автоматично оцінювалися вище, хоча вона й грала на чужому полі. Бельгійці більше володіли ініціативою, але, на мою думку, самі не були впевнені в успіху. Рахунок матчу закономірний. Збірна Італії проходить у 1/4 фіналу за грою. Навіть у матчі з турками (багато кажуть про сумнівне пенальті, котре вплинуло на результат матчу) вони виглядали краще. Всім відомо з історії футболу останніх десятиріч — «Сквадра Адзурра» довго «розгойдується», але добре грає на фініші змагань. Тепер же підопічні Діно Дзоффа набрали максимум очок уже в перших двох матчах.

Якщо говорити про найдраматичнішу гру чемпіонату, то я відзначу балканське «дербі» Югославія — Словенія (3:3). Цей матч був дуже цікавим, оскільки ми подумки проеціювали ситуацію: «А як би збірна України зіграла на місці словенців?» Югославів рано списувати з рахунків — поступати 0:3 і втратити через видалення Синішу Михайловича!.. Лише по-справжньому сильна команда зможе вийти з такої ситуації. Обидві команди повинні бути задоволені результатом. Також мені дуже сподобалися португальці. Приємно було спостерігати за ними; чудово тримали м’яч, 5—8 точних передач у грі з англійцями (3:2) були не рідкістю. Зрештою, технічні південці зуміли налагодити й загальнокомандну гру. Адже ми пам’ятаємо, що ще чотири роки тому збірна Португалії на ЧЄ-96 в Англії виступала дуже пристойно, але в 1/4 фіналу несподівано натрапила на більш збалансовану, таку, що грає від оборони, збірну Чехії. І Карел Поборськи «поховав» надії піренейців. Англійці ж виглядали в грі з ними непереконливо. Проте попереду в більшості збірних команд ще по дві гри в групах і в них є шанс надолужити згаяне».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати