Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні «народ попросить» Олександра Ткаченка висунутися кандидатом у президенти

29 травня, 00:00

Сьогодні розпочинає свою роботу 3-й з'їзд СелПУ. Він проходить останнім у череді партійних заходів і, по суті, може поламати всі існуючі схеми і розклади проведення виборчої кампанії. Поки спікер, як у тій грі, «так» чи «ні» не говорить. Власне, йому за сценарієм і не потрібно самому проявляти ініціативу: висунення, безсумнівно, буде обставлено, як прохання народу і товаришів по партії. «Моє висунення на посаду президента залежить не від мого рішення», — повідомив О.Ткаченко на прес- конференції в Сімферополі. Він нагадав, що Селянська партія розгляне це питання на з'їзді, при цьому зауваживши: «Я, безсумнівно, прислухаюся до думки партії, оскільки дисципліна і статут СелПУ для кожного її члена — закон». Голова парламенту скромно не виключив, що президентом може стати людина, яку ще не висунуто.

Коментуючи нещодавню заяву Л.Кучми про його впевненість у перемозі в першому турі президентських виборів, голова ВР скромно зауважив, що робити такі заяви — «велика необачність». До речі, це далеко не перший випадок, коли Олександр Миколайович дозволяє собі критично відгукнутися про Леоніда Даниловича. Але цей епізод вже перейшов всі межі допустимої «конструктивної співпраці гілок влади». До цього ж смислового ряду потрібно віднести і висловлювання спікера на адресу депутата Волкова: «Волков для мене — ніхто», — ще раз підкреслив Олександр Миколайович.

Про серйозність президентських прагнень О.Ткаченко говорить і активно рекламована нам Програма відродження України, яку спікер вже сьогодні називає економічною конституцією. Голова ВР висловився за те, щоб програму було винесено на обговорення парламенту в середині вересня, що, безумовно, забезпечить йому видимі переваги, дозволивши, наприклад, «у рамках обговорення» розказувати, що «впровадження в Україні курсу реформ привело економіку до повного розвалу і його не можна не визнати хибним, а нинішнє керівництво країни продовжує йти в тупиковому напрямі».

Нарешті, «старе про головне». О.Ткаченко вважає «абсолютно можливим» висунення на посаду президента єдиного кандидата від лівих сил і має намір його підтримувати.

Та все ж деякі спостерігачі вважають, що п. Ткаченко... злегка переграє, що примушує засумніватися в однозначності його намірів щодо президентства. Дуже вже настирливо «дістає» він Кучму, занадто голосно описує пріоритети своєї програми, навмисно акцентує увагу на військовій допомозі Югославії і дуже тісно «обнімається» з лівими...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати