Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / Подробиці

12 вересня, 00:00

Віталій Кличко готовий дебатувати з регіоналами, а не з Шевченком

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко готовий дебатувати з будь-яким представником сьогоднішньої влади, але за умови, що такі дебати незалежно від їхнього формату будуть максимально публічними і відбуватимуться за активної участі ЗМІ. Про це Віталій Кличко заявив під час прес-конференції в Києві. «Ми готові дебатувати з нашими політичними опонентами — із Партією регіонів. А дискутувати з партіями, які на сьогодні мають сумнівні шанси пройти до ВР і подолати п’ятивідсотковий бар’єр, я не бачу сенсу», — наголосив лідер «УДАРу». Відповідаючи на запитання журналістів щодо пропозиції Андрія Шевченка провести дебати на спортивну тематику, Віталій зазначив, що він віддає перевагу не розмовам, а конкретними справам, зокрема розвитку спортивної інфраструктури в усіх регіонах України. «Я був дуже здивований, коли дістав пропозицію від Андрія Шевченка дебатувати на тему розвитку спорту. Ми не хочемо вступати в диспут. Ми робимо це — розвиваємо спортивну інфраструктуру з 1996 року, коли був заснований Фонд братів Кличків. За цей час ми відкрили декілька сотень спортивних майданчиків і спортивних комплексів по всій країні», — розповів Кличко. Водночас лідер «УДАРу» зауважив, що спорт ніколи не розвиватиметься, якщо не буде розвитку української економіки.

Суд переніс розгляд справи Тимошенко

Київський районний суд Харкова оголосив перерву у слуханні кримінальної справи екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» на 15 жовтня. Як передає УНІАН, відповідне рішення, розглянувши доцільність проведення судового засідання за відсутності Тимошенко, оголосив головуючий суддя Костянтин Садовський. Він визначив неможливим проводити судове засідання за відсутності підсудної. Продовжиться слухання справи щодо ЄЕСУ 15 жовтня о 10.00. Прихильники Юлії Тимошенко, які були присутні на судовому засіданні, зустріли таке рішення головуючого судді вигуками «Ганьба!».

Про те, що половину депутатів обирають в округах, знають лише 48% громадян

У серпні лише 48% виборців достеменно знали, що половину депутатів на виборах до Верховної Ради України в жовтні обиратимуть у мажоритарних округах. Як передає УНІАН, про це повідомила сьогодні на прес-конференції директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна. За її словами, про це свідчать результати дослідження, проведеного фондом із 10 по 15 серпня 2012 року. Водночас, як повідомила пані Ірина, у середині серпня лише 48% достеменно знали, що половину депутатів на виборах до Верховної Ради обиратимуть у мажоритарних округах, ще 29% — «щось про це чули», а 23% населення не знали про це нічого. Серед тих, хто збирається взяти участь у голосуванні, про голосування в мажоритарних округах знали 52%, «щось про це чули» 29%, а 19% — не знали взагалі. Найбільше обізнані щодо голосування з наявністю на виборах мажоритарного складника виборці «Батьківщини» та «Свободи», серед виборців яких лише 6% нічого не знають про голосування в округах; серед інших виборців нічого про це не знають: 27% — виборців «УДАРу», 24% — КПУ, 22% — Партії регіонів і стільки ж — серед виборців партії Наталії Королевської «Україна — вперед!». Більшу обізнаність щодо голосування в мажоритарних округах виявили ті, хто знає про рух «Чесно!»: серед тих, хто знає про цей рух, 72% знають і про голосування в мажоритарних округах, 21% «щось чули» про мажоритарний складник виборів, 7% про мажоритарні округи не знали нічого. А серед тих, хто нічого не чув про рух «Чесно!», знають про мажоритарні округи 42%, «щось чули» — 27%, а 30% — не знали нічого. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати