Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Партнерство заради миру

Верховна Рада ухвалила законопроект про участь збройних сил інших держав у багатонаціональних навчаннях на території нашої країни 2017 року
20 січня, 12:07
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

За проект закону щодо схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України  2017 року для участі у багатонаціональних навчаннях (№5636) проголосувало 236 народних депутатів. Представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що план проведення військових навчань ЗСУ на території України та їхньої участі в багатонаціональних навчаннях за межами країни  2017 року вже затверджено. Це дозволить допустити  2017 року на територію України підрозділи збройних сил США, інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру» в рамках багатонаціональних навчань. Нагадаємо, що  днями начальник Генерального штабу Віктор Муженко здійснив візит до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. В ході його візиту відбулися двосторонні робочі зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО пані Роуз Гетемюллєр та очільниками Генеральних штабів збройних сил Туреччини і Молдови. Також українська делегація взяла участь у двох засіданнях Військового комітету НАТО.

Варто зазначити, що квола позиція української влади щодо НАТО до війни значно послабила оборонні позиції України. Ще Леонід Кучма за часів свого президентства викреслив із Воєнної доктрини курс до Альянсу. Та після збройної агресії РФ проти України необхідність поглиблення співпраці з НАТО стала очевидною, хоч і в багато чому запізнілою ініціативою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати