Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Порадувала підтримка колег»

Луганчани — про силу загального слова, шляхи та... відділ реставрації стародруків у Львівському університеті
25 січня, 11:39

Стас ЦИКАЛОВСЬКИЙ, блогер:

— Найпозитивніша подія за минулий тиждень — це те, що міська влада прислухалися до думки луганчан і цього року на водохресному купанні замінили свої торішні міні-плавки на купальні шорти. Але якщо десь можна прикрити сором, то він все одно виліз у іншому місці: і це, звичайно ж, луганські дороги. Дороги в багатьох містах погані, але в Луганську вони найгірші з найгірших доріг України. І минулого тижня, коли сніг почав активно сходити й танути, все це неподобство постала в усій своїй потворній красі. Жодних синонімів не вистачить, щоб описати теперішній стан шляхів. Це наче попереджувальний сигнал на весну: подивіться, що там під снігом ще місяць зими буде! Готуйтеся навесні не просто засипати піском ями, як ви це робили останні декілька років — вже не допоможе. Тут треба асфальтом, та коли б не красти, а все на шляхи пустити. Інакше доїхати з одного кінця міста в іншій буде дуже проблематично.

Олександр АНТОНОВ, громадський активіст:

— Засмутила новина про те, що в науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка ліквідовували відділ реставрації стародруків. Чи можна в судовому порядку або ще в якомусь не допустити звільнення такої кількості людей (53 з 160)? Плюс було закрито відділ реставрації стародруків. Зараз і без того неписемність — бич сучасності. А до всього ще й закривають і скорочують такі заклади! Мотивація, вочевидь, скоротити витрати, скрізь, де люди лише дозволять. Неписемність — не проблема для нашої влади, неписемність — це хабарі, якщо говорити прямо. Плюс такий «довгограючий» бонус, як «м’якість» і непримхливість мізків. Є ще одна новина про шахтаря, який захистив дівчину від насильника. Добре, що є люди, які можуть вступитися і відлякати злочинця. І дуже несправедливо і образливо, що тепер фактично позитивному героєві цієї історії загрожує два роки позбавлення волі за «перевищення меж самооборони». Взагалі ж питання про «перевищення» це дуже дивна річ. Де межа — незрозуміло... В результаті маємо картину, де позитивний герой — може потрапити за грати. Чи буде стимул-реакція для людей — втручатися і захищати слабкого в подібних ситуаціях?

Iгор ЧУДОВСЬКИЙ, президент адвокатської компанії:

— З хороших новин можу відзначити те, що завдяки нашому відкритому листу, підготовленому мною і ще кількома адвокатами, нарешті було розкрито такі хворобливі явища в керівництві органів адвокатського самоврядування Луганської області, як корупція, продаж свідоцтв, непрозора фінансова діяльність найвищих органів адвокатського самоврядування. Порадувала реакція на нього колег. Наш виступ не став «гласом вопіющого в пустелі»: лист підтримала група адвокатів з області, повідомлення про нього з’явилися в центральній пресі. Засмутила лише мовчазна реакція адресата листа, голови (незареєстрованої) Ради адвокатів в Луганської області Олександра Мельникова. Хоча, як то кажуть, «мовчання — знак згоди».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати